Tarayıcıda Mac OS çalıştırmak mümkün!

mac

Eğer bir Apple hayranıysanız bu haberimiz tam size göre. Orijinal Mac OS işletim sistemi ve oyunları artık birkaç tık uzağınızda.

İlk kişisel bilgisayar işletim sistemleri arasında kabul edilen ve Apple’ı adeta unutulmaz yapan Max OS işletim sistemini tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz. Üstelik o dönemin oyunlarını bile yine tarayıcı üzerinden Mac OS içinde çalıştırmanız mümkün.

Internet Archive’ın internet sitesinde açılan Macintosh kütüphanesi içerisinde yer alan bu imkan için ziyaret etmeniz gereken link haberimizin hemen altında yer alıyor.

Mac OS System 6 ve System 7’ye o dönemin yazılımları ve oyunlarıyla birlikte ulaşmak oldukça ilginç bir deneyim. Frogger, Space Invaders ve MacPaint sadece birkaç tık uzağınızda. Bir emülatör üzerinden çalıştırılan bu yazılım o dönemin bilgisayarlarını merak edenler ve nostalji yaşamak isteyenler için ücretsiz olarak yayınlanıyor. Her bir oyun veya yazılımı ayrı ayrı çalıştırmak mümkün. Tabii ki gerçek bir Mac bilgisayar gibi değil ancak tam ekran özelliği sayesinde oldukça nostaljik bir deneyim sağlayabildiğini belirtelim.

Internet Archive, Amiga oyunları ve eski Windows sürümleri için de benzer bir sayfa hazırlamıştı. Tarayıcı üzerinden Mac OS ve yazılımlarını çalıştırmak için buradaki bağlantıyı kullanabilir, ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

Elektronik Atıklar: Dünyanın En Yeni Sorunu