Microsoft’tan, İddialara Sert Karşılık!

19

Windows işletim sistemlerinin, bilgisayarlarının pillerini Mac işletim sistemine göre çok daha çabuk tükettiği iddiasına, Microsoft’tan sert karşılık geldi.

Coding Horror Blog’un yazarı  Jeff Atwood’un ilginç bir araştırmaya imza atmış ve 2008 yılında üretilen bir MacBook Pro’da Microsoft Vista ile 7’i ve hem de Mac OS X Leopard işletim sistemlerini karşılaştırmıştı. Araştırmanın sonucunda, Windows işletim sistemlerinin dizüstü bilgisayarların pilini 2, 2.5 saat önce tükettiği iddia edilmiş ve “Fiyasko. Rezalet” gibi ifadeler kullanılmıştı. Açıklamalara yanıt gecikmedi. Microsoft, sert bir dille araştırmayı ve kullanılan dili eleştirdi.

windows 7 vs mac os x leopard

Microsoft, “Bu karşılaştırmanın hiçbir yönü adil değil. Mac donanımı, doğal olacak Mac işletim sistemine uyumlu; ne de olsa onun için optimize edilmiş. Sürücülerin, pil ömrü üzerinde büyük etkisi var. Windows işletim sistemi, MacBook Pro için geliştirilmedi. Bu tür anlamsız açıklamalara ve iddialara itibar edilmemisini umuyoruz.” açıklaması yaparak, işletim sistemlerini savundu.