Swift saldırısı sonrası etkilenen diğer Türk bankası hangisi

SWIFT

Dünya genelindeki Swift saldırısı ndan 3 Türk bankasının etkilendiği ortaya çıkmıştı. Akbank resmi açıklamayla durumu kabul etmişken diğer bankalar açıklama yapmamıştı.

Bütün dünyadaki bankaları etkileyen ve milyonlarca doların çalınmasına neden olan swift saldırısı etkileri devam ediyor. Uluslararası para gönderme  standardı olan Swift sistemi üzerinden yapılan saldırı sonucunda dünya genelinde onlarca banka büyük zarara uğradı. Tüm dünyayı etkileyen saldırıdan 3 Türk bankası da etkilendi.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu yaptığı açıklama ile bankaları uyarırken Akbank 3 bankadan birisi olduğunu ve 4 milyon dolar zarara uğradığını açıkladı. Müşterilerinin mağduriyetlerini giderdiğini açıklayan banka sorun olabilecek konularda gerekli önlemleri aldığını duyurdu.

Akbank konuyu kabul ederek açıklama yapmışken diğer iki Türk bankasının kim olduğu henüz bilinmiyor. Bankalardan resmi bir açıklama da gelmedi. Türkiye Ekonomi Bankası ( TEB ) ile aynı dönemde yaşadığımız bir olay, kafamızda ciddi soru işaretlerine neden oldu?

 

TEB ile yaşadığımız olay

TEB hesap ve kartlarına sahip olan bazı kullanıcıların (biz de dahil) hesapları dün öğle saatlerinde iptal edildi. Bankadan kullanıcılara gelen bilgilendirme mesajı ile de iptal nedeninin güvenlik sebebiyle olduğu aktarıldı. Sorun aynı zamanda Cepteteb kullanıcılarını da etkiledi.

teb

Türkiye Ekonomi Bankası ‘-TEB-‘ üzerinden kartları iptal edilen kullanıcılara ‘**** ile biten TEB banka kartınız güvenlik sebebi ile kullanıma kapatılmıştır. Yeni kartınız en kısa sürede iletişim adresinize iletilecektir’ mesajını gönderdi.

B002 operatörü ile gelen ve bankanın normalde de kullandığı SMS adresi üzerinden gönderilen mesaj üzerine müşteri hizmetlerini arayan müşterilere kısa bir bilgilendirme notu iletildi. Müşteri temsilcileri banka güvenlik departmanın sürekli olarak muhtemel tehditleri izlediğini ve şüpheli bir durumda kartları kullanıma kapattığını aktardı. Kartlarda şüpheli işlem yapılmamasına rağmen gerçekleştirilen iptal işlemi hakkında kart değişimi yapılarak güvenliğin sağlandığı söylendi. Kartın iptal nedeni hakkında gerçekçe sorulduğunda ise bilgi paylaşılmadı.

Yaşanan bu durum ile dünya genelinde yaşanan Swift saldırının bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor ancak benzer tarihlerde yaşanması oldukça dikkat çekici.

 Nissan Juke Crossover rekora doymuyor!