SWATting Nedeniyle 5 Yıl Hapis!

SWATting Nedeniyle 5 Yil Hapis

Her geçen gün oyuncuların birbirine yaptıkları şakalar artarken, bunlardan birisi için 5 yıl hapis istendi.

ABD’de oyuncuların hoşlanmadıkları streamer ya da diğer oyuncuların evlerine SWAT yollayacak şekilde yanlış ihbarlar her geçen gün artıyor.

SWATting Nedeniyle 5 Yil Hapis!

Oyun dünyası her geçen gün yeni bir haber ile sallanıyor. ABD’de oyuncuların hoşlanmadıkları streamer veya diğer oyunculara SWAT yollayacak şekilde yanlış ihbarlarda bulunması konusunda haberler yapılmıştı. Bunun gibi bir şaka yüzünden 19 yaşındaki Amerikan bir genç 5 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Chicago Sun Times tarafından yapılan habere göre 19 yaşındaki Brandon “Famed God” Wilson, geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı bu şaka nedeniyle 5 yıl hapi cezasıyla karşı karşıya. Yapılan araştırmalar neticesinde Wilson yanlış cinayet ihbarında bulunarak polisi bir diğer oyuncunun üzerine yolladığı ortaya çıktı. Dahası ise Wilson’ın aynı kişiyi daha önce tehdit etmiş olmasıydı.

ABD’de SWATting diye isimlendirilen bu olayın, Türkiye sınırlarında gerçekleşmesi çok olası bir durum değil. Ancak Türkiye’de oyuncuların başını ağrıtan online tehdit meselesinin her geçen gün arttığı gerçeği bulunuyor.

Twitter’da Tehlike Çanları!