Superman Öldü, Yaşasın ‘Yeni’ Superman!

Superman 52

Superman’in DC Comics çizerlerinden ve Hollywood senaristlerinden çektiğini, hiçbir süper kahraman çekmemiştir. DC Comics evreninde yeni ve garip bir dönem başlıyor.

Takvimleri 1993 yılına alalım. 23 yıl önce Superman, Kripton’un antik çağlardan çıkıp gelen yok edicisi ve dünyalarının kırıcısı Doomsday ile ölümüne bir savaşa tutuşmuştu. Çelik Adam, Doomsday’i öldürmeyi başarsa da; hayatını kaybetmişti. Daha sonra Lana Lang’in yardımıyla Fortress of Solitude‘a taşınan, dünyanın en popüler çizgi roman karakteri hayata döndü.

Kal-El’in çektikleri bitmemişti. Batman V Superman: Dawn of Justice’de yine Doomsday ile savaşında hayatını kaybeden (aslında filmin sonunda kalp atışlarını duyuyor ve etrafındaki toprağın havalandığına şahit oluyorduk) Superman, Adalet Birliğinin doğuşuna ilham kaynağı oluyordu.

DC Comics, 2011 yılında New 52 logosu altında, yeni ve genç Clark Kent’in maceralarını yayınlamaya başladı. Ne var ki bu Kal-El, istenen kitleye ulaşamadı. Önce Apocalypse Güneş’inden emdiği enerji, sonra hücre bozulması, ardından hücre bozulmasını baştan yapılandırmak için Kriptonit ile aşırı etkileşim derken, yeni Kal-El, ölümle buluştu.

3072307 4+superman+ +rebirth
Silver Age Superman, New 52 Superman’in Cenaze Töreninde

Elbette şirket, açık ara en popüler ikonundan vazgeçmedi. Gümüş Çağ’ın Superman’i geri döndü. Söz konusu Kal-El önceki satırlarımıza Doomsday tarafından öldürülüp, tekrar hayata dönen karakter. Elbette Kal-El, Güneş var oldukça ne yaşlanıyor ne de zayıflıyor. Daha yaşlı olmasına rağmen, yaşını gösterme açısından; toy Kal-Elimizden sadece sakal farkıyla ayrılan bir karakter söz konusu.

Superman

Bir diğer ayrıntı ise Gümüş Çağ’ın yıldız isminin, New 52 versiyonuna göre çok daha güçlü olması. Pek çok gezegeni bir zincirle bağlayıp peşinden sürükleyebilen yaşlı Kal-El, Super-Nova patlamalarından bile kolayca kurtulabiliyor. Üstelik eski (ama yeni) Kal-El; süper dahi seviyesinde bir zeka, süper hipnoz, dünyadaki tüm dilleri saniyeler içerisinde öğrenme ve tüm gördüklerini eksiksiz hatırlamasını sağlayan süper bir hafızaya sahip.

DC Comics: Rebith olarak bilinen yeni serinin, sürpriz yeni gelişmelere sahne olacağını söyleyebiliriz. Takdir edersiniz ki, dünyanın en şüpheci ve zeki süper kahramanı, yaşlı Kal-El konusunda ciddi soru işaretlerine sahip.

Twitter, Yahoo’nun Teklifini Ciddiye Almadı!