Suicide Squad Hayal Kırıklığı mı?

maxresdefault 1

DC’nin genişletilmiş sinema evreninin üçüncü filmi olan (Man of Steel ve Batman V Superman: Dawn of Justice’den sonra) Suicide Squad, gişe hasılatı açısından önemli başarılar elde etse de, yine; eleştirmenlerin gözüne giremedi.

Önce iyi haber: 1 Ağustos’daki gala gecesi ile sadece ünlü konukların gösterimine giren film, 5 Ağustos itibariyle Amerika Birleşik Devletleri sinemalarında gösterime girdi. 2D, 3D ve IMAX 3D formatlarında izleyicilerle buluşan Suicide Squad, sadece üç gün içerisinde 280 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin yapım bütçesinin 170 milyon dolar, reklam bütçesinin ise 100-120 milyon dolar aralığında değiştiği düşünülürse, bu harika bir rakam.

Suicide Squad

Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz, Scott Eastwood ve Cara Delevingne’ın baş rollerini üstlendiği yapımın yönetmenlik koltuğuna ise; ilk Fast and Furios’tan tanıdığımız David Ayer oturdu.

Yine de; eleştirmenler, Suicide Squad’ı yerden yere vurmakta bir dakika bile gecikmedi. Rotten Tomateos ve Metacritic editörleri, filme 4/10 ortalama puanları layık görse de, sitelere kayıtlı üyeler, 7.5/10 civarındaki puanlarla beğenilerini ifade etti.

Dünyanın en popüler film inceleme sitesi IMDB üyeleri ise, Suicide Squad’a şimdilik 7/10 puanı layık gördü. İlk izleyicilerin, türün en tutkunları olduğu düşünüldüğünde, puanlarda belli oranda bir düşüş yaşanabilir.

Yine de Suicide Squad, güncel gişe hasılatının yarısını bile istikrarlı bir şekilde devam ettirirse, kayda değer başarılar elde edebilir.

Filmin, ülkemiz ve dünyanın diğer pek çok ülkesinde 12 Ağustos Cuma günü gösterime gireceğini de hatırlatmak istiyoruz. İmkanınız varsa izleyin ve kararı kendiniz verin. Malum Metacritic ve Rotten T. otoriteleri, nadiren DC sinema yapıtlarına hak ettiği değeri vermiştir(ç

 Pokemon GO’da Cinayet Vakası!