Su Musluklarımızdan Petrol mü Akacak?

Su Musluklarımızdan Petrol mü Akacak

Almanya’dan gelen bir haber dünya genelinde sükse yaptı. Alman bir firmanın su ve karbondioksit ile petrol elde edebilineceğini gözler önüne sermesi şok etkisi yarattı.

Alman Sunfire firması tarafından üretilen cihazın geçmişte de birçok örneğinin olduğu Fischer-Tropsch işlemi ile birlikte Petrol üretmesi dikkat çekti.

Bu işlem, karbondşoksit ve hidrojeni sıvı hidrokarbonlara dönüştürebilmekte. Su ve CO2‘den hidrojen ve karbon monoksit elde etmek için tasarlanan cihaz suyu öncelikle buhara dönüştürülüyor ve katı oksit elektroliz hücrelerinde oksijen ve hidrojen ayrılıyor. Daha sonra bu elde edilen hidrojen yardımı ile CO2, karbon monoksite dönüştürülüyor ve daha sonra da  karbon monoksit ile hidrojen birleştirilerek hidrokarbonlar elde ediliyor.Su Musluklarımızdan Petrol mü Akacak

Sunfire ‘ın raporlarına göre işlem şu anda yüzde 70 enerji verimli ve bu da genellikle kullanılan dizel veya petrol motorlarından çok daha yüksek bir oran.

Cihaz günde bir fıçı yakıt üretirken 3.2 ton CO2yi geri dönüştürmekte. Bu cihazı temel alırsak, ihtiyacımız olan petrol yakıtları üretmek için çok fazla makineye (ve paraya) ihtiyaç duyacağımızı söyleyebiliriz çünkü sadece ABD’deki günlük tüketim 18 milyon fıçı ortalamasında bulunmakta.

HTC ‘nin yeni Amiral gemisi M9’dan Yeni Detaylar Var!