Steam yılın oyunları adaylarını açıkladı

steam awards

#İŞBİRLİĞİ

Valve merakla beklenen Steam yılın oyunları adaylarını açıkladı. Açıklanan listede hayli farklı kategoriler de mevcut. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun gündemini az çok takip edenlerin de bildiği üzere Valve her sene farklı kategorilerde yılın oyunlarını seçiyor. Genel olarak yılın oyunları, Steam kullanıcıları tarafından verilen oylarla seçiliyor.

Valve, Steam yılın oyunları adaylarını belirlemek için kullanıcılarından oy kullanmasını talep ediyor. Bu aşamada her oyun oylamaya açık hale getiriliyor. Sonra en fazla oy almayı başaran yapımlar, Steam yılın oyunları kategorilerinde aday oluyorlar.

2018’in en kötü oyunları için tıklayın

Genel olarak her kategoriden en fazla 5 aday çıkarılıyor. Fakat bu sene en iyi geliştirici kategorisinde oylar birbirine çok yakın olduğu için 10 aday çıkarılmış. Ayrıca Valve, bu kategoride yeterli oyu almış olmasına karşın, kendisini adaylar arasına dahil etmemiş.

Steam yılın oyunları kategorileri, PC için çıkmış en iyi oyunlardan oluşuyor. Fakat bu yapımlar belirlenirken öyle çıkış tarihi ve benzeri detaylar çok fazla göz önüne alınmıyor. Örneğin 3 sene önce çıkmış olan The Witcher 3 Wild Hunt hala farklı kategorilerde karşımıza aday olarak çıkabiliyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatamadan sizleri Steam yılın oyunları adaylarının yer aldığı liste ile başbaşa bırakalım. Bu arada Steam hesabınıza giriş yaparak dilediğiniz oyuna oy verebileceğinizi de hatırlatalım.

(Diğer kategoriler için sayfayı değiştiriniz.)

İşte Steam yılın oyunları adayları

Yılın En İyi Oyunu

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS
MONSTER HUNTER: WORLD
Kingdom Come: Deliverance
HITMAN 2
Assassin’s Creed Odyssey