Steam PC oyunları pazarında rakipsiz!

Steam Türkiye

Valve yeni oyuncağı Deck ile rakiplerine toz yutturdu. Bir dönem hayli popüler olan Epic Games Store, Steam Deck’in satışa sunulmasından sonra sessizliğe gömüldü. Son raporlara göre Steam en iyi dönemlerinden birini yaşıyor. İşte konunun detayları.

Steam PC oyunları pazarında rakipsiz! Oyun dünyasının önemli aktörlerinin uzun zamandır kendi oyun platformları üzerinden hizmet vermesi artık kanıksanan bir durum. İşin aslı, bu tarz girişimler günden güne artmaya da devam ediyor. Bunun iyi yanı ise, önceden tahminlere dayanan bilgiler, şimdilerde resmi kayıtlı istatistikler halinde karşımıza geliyor. Bunun en güzel örneği ise kuşkusuz, bu alanda halen bir numara olan ve açıklanan verilere göre uzun bir sürede bu konumunu koruyacak gibi görünen Steam.

Steam yaz indirimleri 2020

Valve tarafından açıklanan verilere göre, 2022 yılı içerisinde oyuncular toplam 38 milyar saat oyun oynadılar. Bunun anlamı 2022 yılında sadece bu platformda tamı tamına 4,3 milyon yıl uzunluğunda oyun oynandı. Bu inanılmaz bir sayı. Öte yandan bu sürenin, önceki yıla göre %21 oranında artış manasına geldiğini de söyleyelim.

Steam yaz indirimleri

Steam PC oyunları pazarında rakipsiz!

Steam üzerinden indirilen veri boyutuna baktığımız zaman ise 33 exabyte gibi dudak uçuklatan bir boyut görüyoruz. Bu da yine önceki yıla göre %30’luk artış manasına geliyor. Daha önceki haberlerimizde, Steam’in aynı anda oyun oynayan oyuncu sayısında da rekor tazelediğini söylemiştik ki bu sayı da 27,4 milyon kişi idi.

steam deck

Yeni bir veri olarak günlük aktif oyuncu sayısını açıklayan Valve’nin verilerine göre, 2022 yılında günlük ortalama 69 milyon oyuncu aktif olarak platformu kullanırken, aylık bazda ise bu sayı 132 milyon kişiye ulaşmış. Tabi bu sayıların hepsinin önceki yıla göre en az %20 oranında artış göstermiş olduğunu da hatırlatalım.

Poco C55 resmen tanıtıldı