Steam Deck kullanıcıları SSD değiştirdiği için çok pişman!

Steam Deck satışları

Steam Deck’in versiyon fiyatları arasında uçuk farklar var. bu yüzden pek çok kullanıcı 64GB’lık bir Deck satın alıp, içerisine 256 ya da 512GB’lık SSD takıyor. Fakat bu durumun cihazın performansını ciddi şekilde düşürdüğü ortaya çıktı.

Steam Deck kullanıcıları SSD değiştirdiği için çok pişman! Valve tarafından geliştirilerek oyun dünyasının beğenisine sunulan yeni oyun konsolu Steam Deck, kullanıcılardan çok iyi geri bildirimler almaya devam ediyor. Mevcut çip sıkıntısı yüzünden kısıtlı sayılarda üretilerek satışa sunulabilen konsol hakkında bugün yapılan bir açıklama ise kafaları karıştırdı.

Steam Deck

Birçok forumda ortaya çıkan bir bilgiye göre, bazı kullanıcılar Steam Deck’de yer alan SSD’leri değiştirerek daha yüksek bir performans elde edebildiklerini keşfetmişler. Steam Deck’in orijinalinde bulunan ve 2230 versiyonunda olan sürücü yerine 2242 SSD modülünü kullanan birçok kullanıcı cihazlarının performansının ciddi şekilde arttığını söyleyince, binlerce Steam Deck sahibi de bunun nasıl yapılabileceğini araştırmaya başladı.

Steam Deck satışları

Steam Deck kullanıcıları SSD değiştirdiği için çok pişman!

Öte yandan bu konuya ilişkin ışık hızında bir açıklama yapan Steam Deck mühendisleri, cihazın orijinal yapısının bozulmasının her zaman için tehlikeli olabileceğini ancak Steam Deck için bunun kaçınılmaz şekilde cihaz ömrünün kısalması şeklinde geri döneceğini söylediler. Yapılan açıklamalarda, platformun yapısının mevcut SSD modülüne göre tasarlandığı ve daha kalın bir yer isteyen ve bazı plakaların çıkarılmasıyla kendisine çalışma alanı bulabilen 2242 modelinin performansı arttırıcı rolü olsa da, termal optimizasyonların bozulmasına sebebiyet vereceğinin altı çizildi.

ssteam

Bu açıklamadan fazlasıyla tatmin olan birçok kullanıcı, Steam Deck’lerini olduğu gibi kullanmaya karar verirken, söz konusu sıkıntıları giderebilecek hamleler yapabileceklerini öne süren kullanıcıların da ortaya çıktığını söyleyelim. Yine de size tavsiyemiz, siz siz olun böylesi hassas cihazların orijinal ayarlarını değiştirmeyin.

Galaxy S23 serisi uygulama hatalarıyla başladı!