Google’dan Android İçin 2 Milyon Dolarlık Kelle Avı

google android

Google, Android sorunları için başlattığı cadı avında, 2 milyon dolar ile yeni bir milada imza attı.

Pek çok yazılım şirketi gibi Google da, işletim sisteminin güvenliğini azami seviyeye çıkarmak için, kullanıcılardan kendilerine yardım etmesini ve mevcut bug’ları kendilerini bildirmelerini istemişti. Amerikalı yazılım devinin projesi, dünya çapında büyük ilgi gördü. Google, sadece 5 ay içerisinde, 2 milyon dolar ödül dağıttı. 5 ayda verilen ödüller arasında en çarpıcı olanı ise 200.000 dolar oldu.

Amerikalı şirket, 2010 yılında başlattığı “güvenlik açığı bulana ödül” kampanyasının hala arkasında. Sadece Android mobil işletim sistemi sistemi  için değil, Chrome, YouTube ve Google.com platformlarında da ödül dağıtılıyor. Şirket, 5  yılda 6 milyon dolarlık ödülü, farkındalık yaratan kullanıcılarla paylaştı. Ne var ki en büyük patlama, son 5 beş ayda gerçekleşti ve dağıtılan 6 milyon doların üçte biri, kısa sürede, teknoloji müdavimleriyle paylaşıldı.

Google

Geçtiğimiz Ağustos ayında Nexus serisi, LG ve Samsung markalarının belalısı olan Stageright bug’ı, şirkete rapor edildi. Android’in yaratıcısı, acilen aylık güncellemeler ile önlem alarak, Android telefon sahiplerini mağdur etmedi.

Google, 2014 yılı içerisinde de, 1.5 milyon dolarlık ödül dağıtarak, en eli açık firma unvanına hak kazanmıştı.

Amerikalı şirket, yazılımlarının buglarını tespit eden kişilere, 8000 dolardan 200.000 dolara kadar değişen ödüller veriyor. Şirket sözcüsü, “Hatalarımızı görüyoruz ve böylece çok daha iyi oluyoruz. Projemiz, 2015 yılında meyvesini verdi ve Android işletim sistemimiz pek çok güvenlik ödülüne hak kazandı.” açıklamasını yaptı.