Spot Bitcoin ETF ‘ler Haftaya 15.7 Milyon Dolarlık Net Yatırımla Başladı

bitcoin etf

Geçtğimiz haftayı ekside kapatan Spot Bitcoin ETF’ler haftaya pozitifte başladı. Haftanın ilk gününü 15.7 milyon dolarlık net yatırımla tamamlayan ETF’lerde, Grayscale’de 350 milyon dolarlık çıkış oldu.

Bitcoin ETF’lerde günü Fidelity’den gelen net 261 milyon dolarlık yatırım pozitife çevirdi. Dün 350 milyon doların çıkışın olduğu Grayscale’de toplam çıkışlar 2.3 milyar doların üzerine çıktı. BlackRock da dünü net 35.4 milyon dolarlık yatırımla kapattı.

 Grayscale, SEC’in etkileşim eksikliğine rağmen spot Ether ETF onayı konusunda emin

Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile başvuru sahipleri arasındaki “yetersiz etkileşim”e rağmen Mayıs ayında spot Ether (ETH) ETF’lerinin onaylanacağı konusunda emin.

Grayscale’in Baş Hukuk Müşaviri Craig Salm, bu durumun olumsuz bir sonuç için belirleyici olmaması gerektiğini ve ETF’lerin onaylanması gerektiğini savunuyor. Spot Bitcoin ETF ‘lerinin onay sürecinde ele alınan birçok konunun, spot Ether ETF’leri için de çözülmüş olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle SEC’in daha az etkileşimde bulunmasının, mevcut sorunların çoğunun daha önce ele alınmış olmasından kaynaklandığını ifade ediyor. Bununla birlikte staking’i Bitcoin ETF ‘lerine dahil etmek isteyen yayıncıların karşılaşacağı ek sorunlar bulunuyor. SEC’in Ether Vadeli İşlem ETF’lerini onaylaması ve bu ürünleri emtia vadeli işlemleri olarak düzenlemesi, spot Ether ETF’leri için olumlu bir işaret olarak görülüyor.

VanEck dahil olmak üzere birçok firma, SEC’in onayı için başvuruda bulunmuş durumda ve SEC’in 23 Mayıs’a kadar karar vermesi bekleniyor.

bitcoin etf

SEC, Ripple Labs’a 2 milyar dolar ceza talep ediyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York’ta bir yargıca Ripple Labs Inc. şirketine 2 milyar dolarlık ceza ve yaptırım uygulanmasını talep etti. Bu talep, şirketin baş hukuk müşaviri tarafından açıklandı.

Ripple’ın baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, salı günü kamuoyuna açıklanacak dosyaların, SEC ile yıllardır süren davalarının devam eden bir parçası olduğunu belirtti. Alderoty, SEC’in yasaya sadık kalmak yerine Ripple’ı ve genel olarak endüstriyi cezalandırmaya ve korkutmaya odaklandığını ifade etti.

Ripple CEO’su da, SEC’i eleştiren ve kripto şirketlerine açtığı davaları kaybeden son mahkeme kararlarına atıfta bulundu. SEC, bu konuda yorum yapmayı reddetti ve kurumun mahkemeye sunduğu belgeler mühürlenmiş durumda.

 Londra borsası, kripto ETN işlemlerine 28 Mayıs’ta başlıyor

Londra Borsası, Bitcoin ve Ether için kripto borsa yatırım notlarının (ETN) işlemlerine 28 Mayıs’ta başlayacağını duyurdu. Bu karar, yayıncıların Crypto ETN programı oluşturup, FCA tarafından onaylanacak bir temel izahname hazırlamaları için gereken süreyi göz önünde bulundurarak alındı.

Kripto ETN’ler, yalnızca profesyonel yatırımcılar için uygun olacak ve borç senetleri olarak, kripto varlıkların performansını yansıtacak şekilde işlem görecek. ABD’de benzer Bitcoin ETF’leri büyük ilgi görmüşken, İngiltere’deki yatırımcılar bu ürünlere henüz erişemiyor.

FCA’nın, LSE’nin kripto ETN‘leri listeleme planlarını engellemeyeceğini açıklamasıyla, Coinbase UK ve Kraken UK yöneticileri, İngiltere’de daha fazla yatırım seçeneği sunulmasının olumlu olacağını belirtti.

Yeni Apple Pencil Vision Pro’la Birlikte Kullanılabilir