Spor yapmak istemeyenlere müjde! Spor yerine hap geliyor

Spor yapmak istemeyenlere müjde! Spor yerine hap geliyor

Tembel insanlar için müjdeli bir haberimiz var. Bilim insanları yakında, gerçek egzersiz olmadan egzersizin etkilerini kopyalayan bir hap yaratabilirler. Bu şekilde spor yapmak zorunda kalmayacaksınız. İşte detaylar.

Avustralya Ulusal Üniversitesi’ndeki (ANU) bir araştırma ekibi, okuldan yapılan bir basın açıklamasına göre, egzersizden hemen sonra beyinlerimize ve gözlerimize gönderilen moleküler bir sinyal belirlediklerini söylüyorlar. Daha spesifik olarak, sinyaller lipid partikülleri yoluyla merkezi sinir sistemine gidiyor. Araştırmacılar, geçen ay Clinical & Experimental Oftalmology dergisinde bulgular hakkında bir makale yayınladılar. Artık bu parçacıkları vitamin gibi alınabilecek bir hap yapmak için kullanabileceklerini umuyorlar. Böylece fiziksel olarak spor yapma ihtiyacı ortadan kalkabilir.

Spor yapmak istemeyenlere müjde! Spor yerine hap geliyor

ANU’da Clear Vision Research başkanı ve çalışmanın ortak yazarı Riccardo Natoli, “Aslında fiziksel olarak yapamayanlara egzersizin moleküler mesajını reçete ediyoruz” dedi. Ekip başlangıçta egzersizin retina üzerindeki etkilerini keşfetmek istedi. Yayına göre, egzersizin görme sağlığını korumaya yardımcı olduğunu bilmelerine rağmen, tam etkisini anlamadılar.

ANU’da doktora sonrası araştırmacı ve çalışmanın ortak yazarı Joshua Chu-Tan, “Egzersizin faydalarının geleneksel olarak bilinenlerin çok ötesine geçtiğini gördük” dedi. “Ancak bu, retina beynin bir uzantısı olmasına rağmen, retinada büyük ölçüde yetersiz çalışıldı.”

Şimdi, nörolojik rahatsızlıklardan muzdarip olanlar için tedaviler ve terapiler oluşturmak için bu araştırmadan yararlanmak istiyorlar. Aynı zamanda belden aşağısı felçli veya uzuvlarını egzersiz yapmak için kullanamayan insanlar için de iyi olabilir.

Xiaomi MIX Fold 2 Samsung’un yüksek yenileme hızlı ekranını kullanacak