Space Marine 2’den kötü haber geldi

123 32

Uzun zamandır beklenen Warhammer 40,000: Space Marine 2 gelecek seneye ertelendi.

Yayıncı Focus Entertainment, Space Marine 2‘nin 2024’ün 2. yarısına ertelendiğini açıkladı. Oyunun normalde 2023 kış aylarında satışa sunulması planlanıyordu. Resmi çıkış tarihi ise 7 Aralık’ta düzenlenecek olan The Game Awards’ta duyurulacak. Focus yaptığı açıklamada, “Oyuncuların bizi anlamasını bekliyoruz. Oyunun daha iyi hale getirilmesi ve mümkün olan en iyi deneyimin sunulması için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Kesin çıkış aralık ayı başında belli olacak” dedi.

space marine 2

Saber Interactive tarafından geliştirilen Space Marine 2’de ilk oyundan tanıdığımız Titus yine başkarakter olacak. Titus’a ise Chairon ve Gadriel isiml iki Space Marine eşlik ediyor. Bu iki karakter çoklu oyunculu modda başka kullanıcılar tarafından oynanabilecek. Senaryo modunda ise yardımcı karakterlerin kontrolünden yapay zeka sorumlu olacak. Saber daha önceki açıklamalarında oyunda gelişmiş yapay zekanın olacağını hem yardımcı karakterlerin hem de düşmanların akıllı olacağını söylemişti. Space Marine 2’de taktik yapan zorlayıcı düşmanların yer alacağı vurgulanıyor. İkinci oyunda daha fazla düşman çeşidi ve silah bulunacak.

Warhammer 40,000: Space Marine 1 bundan 12 sene önce 2011 yılında çıkmıştı. Bazı hatalarına ve eksikliklerine rağmen genel olarak beğenilmişti. Aradan geçen 10 yıllık süre içinde devam oyunu hakkında herhangi bir şey söylenmedi. Hatta bazı kaynaklarda 2. oyunun olmayacağı belirtilmişti. Fakat Space Marine 2, 9 Aralık 2021’de The Game Awards’ta duyuruldu. Orijinal oyunda Titus’u Mark Strong seslendirmişti. Fakat ikinci oyunda değişiklik oldu. Devam yapımında Titus’u aktör ve seslendirme sanatçısı olan Clive Standen seslendiriyor. Space Marine 2, PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında oyuncularla buluşacak.

iPhone 16’da Touch ID olmayacak