South Parkı Türkçe Oynayın

southön

Ünlü çizgi dizi South Park, geçtiğimiz hafta oyuncuların karşısına çıkmıştı. Sevilen dizi 4 tane 9 yaşındaki çocuğun, çılgın ve komik maceralarını anlatıyor.

South Park Stick of Truth adlı oyunda diziyi yaşamanızı sağlıyor. Kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşan oyun diziye kendi karakterinizi eklemenizi ve gülme krizine girmenizi hedefliyor. İngilizce bilmeyen oyuncular ise rol yapma oyunu türündeki Stick of Truth’un ince esprilerinden mahrum kalıyor. Türk oyuncular bu tarz ön planda olan oyunları dilimize kazandırmak için birleşip çeviri yapıyorlar.

south

Daha önceleri Walking Dead, Tomb Raider, GTA serisi, Half Life 2, Skyrim gibi çok satan oyunların çevirilerini yapan gruplar şimdi de Stick of Truth için kollarını sıvadı. TechnoGame adlı grup yaptığı açıklamada oyunu Türkçeye çevirme çalışmalarının hemen başladığını söyledi.

Grup, oyundaki menüleri ve altyazıları bir karşılık beklemeden yardımlaşarak çevirecek. TechnoGame’in açıklamasına göre bir haftada oyunun menüsünün %15’i altyazılarınınsa %5’i Türkçeye çevrildi bile.

Spotify’e Karşı Bir Dev!