Sosyal medyada takipçi artırmanın en kesin yolu ortaya çıktı: Bu yöntemi deneyenler fenomen oluyor

BTK sosyal medya

Hayatımızın her alanında yer alan sosyal medyada takipçi artırmanın en kesin yolu ortaya çıktı. Hadi gelin bu yönteme ve diğer detaylara daha yakından bakalım.

Sosyal medya platformları artık sadece fotoğraf veya video paylaşılan yerler değil. Aynı zamanda insanların düşüncelerini ortaya koyduğu ortamlar olarak biliniyor. Birçok kişi bu tür platformlarda daha fazla takipçi kazanmak istiyor. Böylece fenomen olmak kolaylaşıyor.

Cambridge Üniversitesi ve New York Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Bugüne kadar fenomen olmak ile ilgili genelde medya şirketleri araştırma yaptı. Fakat bilimsel bir araştırma ilk defa bu kadar geniş çaplı gerçekleştiriliyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre popüler olmanın en kısa yolu siyasetçilerle polemiğe girmek.

Sosyal medyada takipçi artırmanın kodları çözüldü

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalara göre politikacılar ile atışan kişiler çok daha hızlı bir şekilde fenomen olabiliyor. Yaklaşık olarak 2,7 milyon gönderi inceleme altına alındıktan sonra etkileşim oranları değerlendirildi. Liberal ve muhafazakar gibi anahtar kelimelerle yapılan araştırmalar sonucunda ortaya önemli bir detay çıktı.

sosyal medyada takipçi arttırmanın

Politikacılarla tartışmalara giren veya onlara tepki gösteren kişiler çok daha hızlı viral olabiliyor. Hatta bu tür kişilerin fenomen olma ihtimali diğerlerine göre yüzde 67 oranında daha yüksek. Araştırmayı yürüten ekipten Steve Rathje etkileşim almak isteyen insanların gereğinden fazla siyasi gönderi paylaştığını söyledi. İlk etapta onlar bu durumun ters tepeceğini tahmin etti.

Sedat Peker için sosyal medyaya erişim yasağı geldi!

Bilim insanları tarafından sürdürülen araştırmalarda siyasi paylaşımların büyük önemi olduğu görüldü. Hatta bilim ekibi politikacılara karşı yapılan agresif paylaşımların böylesine etki yaratabileceğini tahmin etmediklerini söyledi. Her geçen gün sosyal medya platformlarının başka bir yönü ortaya çıkıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.