Sony’nin çevrimiçi mağazası kapanıyor

sony

28 Ağustos’ta uygulamaya koyacağı yeni kararıyla herkesi şaşırtmayı başaran Sony, çevrimiçi alışveriş sistemine son veriyor.

store.sony.com’ adresinden çevrimiçi satış yapan Japon teknoloji devi artık yalnızca fiziki mağazalarından satış yapmaya devam edecek.

Müşterilerini gönderdiği e-posta ile bilgilendiren Sony; çevrimiçi mağazaların 28 Ağustos’a kadar kullanılabileceğini daha sonra ise kapanacağını duyurdu.

Şirketin neden böyle bir adım attığı ise merak konusu oldu. Bazı kullanıcılar Sony’nin detay vermekten kaçındığını belirterek ilerleyen günlerde yeni bir çevrimiçi mağaza sistemiyle Dünyanın karşısına çıkabileceğini vurguladı.

Japon teknoloji devi Sony; 28 Ağustos tarihinden itibaren internet sitesi üzerinden müşterilerine satış yapmayacak. Xperia Z3+ ile ABD akıllı telefon piyasasında etkili bir hamle yapan Sony, olumlu eleştirilere rağmen pazarda Apple ve Samsung ile rekabet etmekte zorlanıyor.

sony

Bu sebeple şirketin hamlesi sanal satış yerine Ülkede daha etkili olan; “Yüz yüze satış” yöntemlerine yoğunlaşmak için atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sony müşterileri, 28 Ağustos’a kadar çevrimiçi mağazadan Xperia Z3+, PlayStation4 gibi ürünleri satın alabilecek hediye çeklerini kullanabilecek.

Büyük Ekranlı Telefonları seviyoruz