Sony XZ1 ve XZ2 ekranlarında yaşanan şerit sorunu için açıklama geldi!

sony

Sony’nin geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia XZ1 modelinde yaşanan, ekran üzerinde şerit sorunu XZ2’de de yaşanmaya başladı. Şirket duruma resmi açıklama getirdi.

Sony ilginç bir sorunla karşı karşıya. Geçen yılın üst düzey modeli XZ1’de yaşanan, hala tam olarak açıklama getirilemeyen ekran üzerinde beliren şeritler, bu kez yeni model XZ2’nin başına bela oldu.

Birçok kullanıcı, aralıklarla ekranının üzerinde beyaz çizgiler gördüğünü bildiriyor. Sorun genellikle birkaç kez ekrana dokunmanın ardından çözüldüğü için büyük sorunlara yer açmasa da, elbette fazlasıyla can sıkıcı.

Sony’den resmi açıklama geldi

Olayların ardından Japon şirket sorunu kabul etti ve açıklama yaptı. Ancak yapılan açıklamada sorunun üretimden değil, statik elektrikten kaynaklı olduğu yazıldı. İşte açıklama:

Sony Mobile olarak, tüm ürünlerimiz için en yüksek standartta ürün kalitesi ve müşteri hizmeti sunmayı taahhüt ediyoruz. Ekranın karakteristik özelliği nedeniyle, statik elektrik sonucu bazı modellerde şerit desenleri görebilirsiniz. Bunun kullanıma herhangi bir etkisi yoktur ve elektrostatik durum ortadan kalktığında sorun da kaybolmaktadır.

XZ1 white

Genelde kullanıcılardan gelen geri bildirimler, olayın sıcak ve nem sonucu gerçekleştiğini de söylüyor. Sorun çok sık belirmediği için şimdilik olay yaratmadı ancak, ilerleyen dönemde neler yaşanacak birlikte göreceğiz.

PUBG rekora gidiyor! 400 milyon oyuncu!