Sony Xperia Z1 Türkiye’de Ön Siparişe Açıldı

Sony Xperia Z1 manset

Turkcell, akıllı telefon pazarının en yeni üyelerini müşterileriyle avantajlı şekilde buluşturan kampanyalarını sürdürüyor. Turkcell’in son kampanyası kapsamında, “en iyi anlarınız için Sony’nin en iyisi” olarak tanımlanan yeni Sony Xperia Z1, ön satış için turkcellmagaza.com’da yerini aldı.

20.7 MP’lik kamerası ile “Social Live”, “Info-EyeTM”, “TimeShift” ve “Augmented Reality Effect” gibi yepyeni sosyal kamera uygulamaları sayesinde fark yaratan fotoğraflara imza atmak isteyenlerin tercihi Xperia Z1, Turkcell Platinum üyelerine özel fırsatlarla birlikte sunuluyor. Xperia Z1 ile çektikleri fotoğraflarda daha da profesyonel sonuçlar almak isteyen Turkcell Platinum üyeleri sınırlı adette Sony QX10 lens’e birlikte sahip oluyor. Akıllı telefonların arkasına monte edilerek olduğu gibi telefondan ayrı şekilde de kullanılabilen, NFC ve WiFi bağlantılarını destekleyen QX10, 18 MP ve daha küçük fotoğraf çekme fırsatı da sunuyor.

Tavsiye edilen satış fiyatı 2.199 TL olan Sony Xperia Z1 için Turkcell Platinum Prestige ve diğer Turkcell tarifelerine ek avantajlı teklifler önümüzdeki günlerde açıklanacak.Sony Xperia Z1 Sony Xperia Z1 _manset Sony Xperia Z1 _kucuk

Fark yaratan kamera özellikleri

Xperia Z1, Sony’nin doğal renklerin daha geniş bir renk paletini oluşturan TRILUMINOS ve X-Reality ekran teknolojisini, 5 inç Full HD ekranıyla birleştiriyor. BIONZ görüntü işlemcisi, 27 mm geniş açı ve parlak F2.0 diyafram ile geliştirilen geniş 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS’ı Sony’nin ödüllü “G” Lensiyle birleştiren Xperia Z1’in en dikkat çekici özelliklerinden biri ise 20.7 megapiksel kamerası. Yüksek çekim hızına ve üç katına kadar görüntüyü yakınlaştırma teknolojisine sahip XperiaTM Z1 ile uzaktan çekilen görüntülerde dahi son derece net sonuç alınıyor.

Her fotoğraf anında Facebook’ta

Akıllı sosyal kamera uygulamalarıyla yeni bir dönemin kapısını açan Sony Xperia Z1, “Social Live” ile çekilen fotoğrafların Facebook’ta eş zamanlı olarak paylaşılmasını sağlıyor. “Time Shift” sayesinde deklanşöre basılan anda 2 saniyelik bir süre içine 61 görüntü sığdırarak en mükemmel görüntüyü yakalamak mümkün oluyor. “Info-Eye” ile telefon kamerasına giren kitap, resim gibi merak edilen her obje ile ilgili bilgiler anında telefon ekranına yansırken, SmartAR Augmented Reality teknolojisi, seçilen fotoğraflar üzerine eğlenceli animasyonlar ekleme fırsatı sunuyor.

Suya, toza dayanıklı cihaz

Su geçirmez ve toza dayanıklı (IP 55 ve IP 58 kriterlerine sahip) XperiaTM Z1, jak girişinin açık olması sayesinde su içinde müzik dinleme deneyimini de yaşatıyor.

Sony Xperia Z1 teknik özellikler

İşletim Sistemi: Android 4.2.2 Jelly Bean , Turkcell Arayüz
İşlemci: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, 2.2 Ghz krait 400, 4 Çekirdekli
Ekran: 5″(441 ppi)
Çözünürlük: 1920*1080 (Full Hd)
Kamera:  20.7 MP Arka, 2 MP Ön Kamera
Bellek: 16GB
Ağırlık: 170 gr
Boyutlar: 144x74x8,5mm
Batarya: 3000 mAh Li-Ion