Sony Xperia Z1 Türkiye’de Tanıtıldı

XperiaZ1 Su Gecirmezlik 1 mamset

20.7 MP’lik kamerası ile “Social Live”, “Info-Eye”, “TimeShift” ve “Augmented Reality Effect” gibi yepyeni sosyal kamera uygulamalarıyla akıllı telefon deneyimini baştan sona değiştiren yeni Xperia Z1, Ekim ayında tüketicilerle buluşacak. 

Sony Xperia, üstün kamera özellikleri, Social Live, Info Eye, Timeshift, AR Effect gibi yepyeni akıllı sosyal kamera uygulamaları, Triluminos görüntü teknolojisine sahip Full HD X-Reality ekran teknolojisi, Omnibalance tasarımı ve Sony ekosisteminin yapıtaşlarını oluşturan Smartwatch2, Akıllı Bluetooth Kulaklık ve QX10 lens kamera gibi aksesuarları ile Xperia Z1 dünyasını deneyimlerle gözler önüne serdi.

Doğal renklerin daha geniş bir renk paletini oluşturan Sony’nin benzersiz TRILUMINOS  ve X -RealityTM ekran teknolojisine sahip olan XperiaT Z1 5 inç Full HD ekranıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

BIONZ görüntü işlemcisi, 27 mm geniş açı ve parlak F2.0 diyafram ile geliştirilen geniş 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS’ı Sony’nin ödüllü “G” Lensiyle birleştiren Xperia Z1’in kamerası ise 20.7 MegaPiksel!XperiaZ1 _Su_Gecirmezlik_1

Önde gelen bağımsız test kuruluşlarından Strategy Analytics’in, 23 Ağustos 2013 tarihinde yaptığı bağımsız testte en üstün çekim kalitesine sahip olduğunu onayladığı yeni XperiaTM Z1, yüksek çekim hızı ve 3 katına kadar görüntüyü yakınlaştırma teknolojisi ile uzaktan çekilen görüntülerin de yakından çekilenler kadar net olmasını sağlıyor.

Sony Xperia Z1’in akıllı sosyal kamera uygulamaları ile yepyeni bir dönem!

XperiaTM Z1’in sunduğu “Social Live”, “Info-EyeTM”, “TimeShift” ve “Augmented Reality Effect” adındaki akıllı sosyal kamera uygulamaları ile geleneksel kamera deneyiminde yeni bir dönem başlatıyor.

Social Live” uygulaması, telefondan çekilen tüm anların Facebook’ta eş zamanlı, canlı olarak paylaşılmasını ve aynı anda arkadaşlarınızın yorumlarını almanızı sağlayarak sosyal medyada bir yeniliğe imza atıyor.

Timeshift” uygulaması, deklanşöre basmadan bir önceki saniyeden basılan ana kadar geçen 2 saniyeye 61 görüntü sığdırıyor ve kullanıcılara yakaladıkları andaki en mükemmel görüntüyü seçme şansı sunuyor.

Dünyaca ünlü lokasyon, kitap veya şaraplar için görsel arama fonksiyonu üstlenen “Info-EyeTM”, kullanıcılara telefonlarının kameraları ile sordukları objeler için anında ilgili bilgileri sıralıyor.

Sony’nin SmartARTM Augmented Reality teknolojisinin kullanıldığı “AR Effect” ile seçilen fotoğrafın üzerine telefonun kendi içerisinde yer alan eğlenceli animasyonları ekleyebilme şansı sunuluyor.

Suyun içinde müzik dinlemek hayal değil!

Xperia Z1 ile gelen telefonun jak girişinin açık olması yeniliği ile suyun içerisinde müzik dinleme deneyimi de kullanıcılara sunuluyor. IP 55 ve IP 58 kriterlerine sahip olan Xperia Z1, su geçirmez ve toza dayanıklı!

Sony XperiaTM Z1, üstün kamera özelliklerinin yanı sıra kullanıcıların Sony XperiaTM akıllı telefonlardan bekledikleri tüm özellikleri içerisinde barındırıyor. Ön ve arkasındaki temperli cam ile dayanıklı alüminyum çerçevesini şık OmniBalance dizayn anlayışıyla buluşturan XperiaTM Z1 sadece 8.3 mm!

XperiaZ1_Renk_Secenekleri

Qualcomm®’un en güçlü mobil işlemcisi olan Snapdragon 800’ü kullanan Xperia Z1, 2.2 GHz hızında çalışıyor. Adreno 330 grafik işlemcisi, 2GB RAM ve 16GB dâhili hafızanın yanı sıra microSD kart desteğine sahip XperiaTM Z1, Sony’nin akıllı telefonlarının pil ömrünü 4 katına kadar artıran Batarya STAMINA Modu’nu 3000 mAh’lık bataryası ile tüketicileriyle buluşturuyor. Tek dokunuşla paylaşım ile NFC teknolojisindeki bağlantı kabiliyetini de gözler önüne seren XperiaTM Z1’in kullanıcıları, Bluetooth kulaklığı, NFC hoparlörü ve NFC özelliğini destekleyen Bravia TV’ler gibi birçok cihaz üzerinden kolayca ve anında tek bir dokunuşla paylaşmanın keyfine varabiliyor.

XperiaTM Z1 üstün performansını üstün aksesuarlarıyla taçlandırıyor!

Sony, üstün teknolojisini ekosistemindeki her bir ürününe entegre etmeye devam ederken, 1.6 inç’lik Sony SmartWatch 2 akıllı saatinde IP 57 su ve toza dayanıklılık akımını sürdürüyor. NFC ve Bluetooth 3 destekli Sony SmartWatch 2 sayesinde Xperia Z1 kullanıcıları, telefonlarına gelen aramalara cevap verebiliyor, e-postaları okuyabiliyor.

Sony’nin en son efsanelerinden biri ise akıllı telefon çağına uygun fotoğrafçılığın kurallarını yazıyor. Xperia Z1’i daha da profesyonel bir kameraya dönüştürmenin yolu Sony QX10 lensten geçiyor. Akıllı telefonların arkasına takılarak ya da telefon olmadan da kullanılabilen NFC ve Wi-Fi bağlantılarını destekleyen, QX10 18 MP ve daha küçük fotoğrafların çekilmesine olanak sağlıyor. 10x optik zum yapabilen QX10 ½.3’’ 18.2 MP Exmor R algılayıcısına sahip. 30FPS video kaydı yapabilen lens, 260 kare çekim yapmaya yetecek batarya ömrüne sahip.

NFC desteği sayesinde telefon olmadan XperiaTM Z1’e bağlanabilen kablosuz objektif QX10; 18 MegaPiksel Exmor R CMOS sensör ve 10x optik zum özelliği ile düşük ışıkta bile etkileyici ayrıntıların yakalanmasını sağlıyor. NFC desteği sayesinde akıllı telefonun karşısına yerleştirilen objektif sayesinde kullanıcılar telefon üzerinden QX10 objektifleri aracılığıyla fotoğraf çekebiliyorlar.

Sony medya uygulamaları ile sınırsız eğlence!

XperiaTM Z1 mobil, tablet, masa üstü ve konsol platformlarında yer alan eğlence deneyimlerini hayata geçiren Sony’nin medya uygulamalarını da içinde barındırıyor. XperiaTM Z1 kullanıcıları;  “WALKMAN”, “Album” ve “Movies” Uygulamaları ile tek bir noktadan istediklerini kolayca paylaşabilirken; “Album” uygulaması ile hem Facebook arkadaşlarının albümlerini kolaylıkla ziyaret edebiliyor hem de “Faces” özelliği sayesinde bu özelliği kullanan diğer kullanıcıların görüntülerini de düzenleyebiliyor.