Sıradaki Sony Xperia Compact, sadece Japonya’ya özel olabilir

Sıradaki Sony Xperia Compact, sadece Japonya'ya özel olabilir

Sony, görünüşe göre sınırlı sayıda adet üretimle yalnızca Japonya pazarını hedefliyor. En azından söylentiler bu yönde.

Geçtiğimiz sene yeni bir Sony Xperia Compact akıllı telefon için çalışmaların olduğu yönünde bilgiler internete sızdırılmıştı. Yayınlanan render görsellerde, bu telefonun 5.5 inç ekran ve dual kamera sistemiyle geleceği belirtilmişti. Tabii burada dikkat çekici olan, 5.5 inç ekran boyutu. Bildiğiniz gibi “Compact” modeller, genelde ufak ekranlı ve tek elde kullanıma uygun formda hazırlanıyor. Günümüzde hemen her telefonun 6 inç üzeri boyutlarda ekrana sahip olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

AndroidNext’te yer verilen yeni bir rapor ise, daha evvel sızdırılan görüntülerdeki telefonun gerçek bir “Compact” model olmadığı ve hatta global çapta satışa sunulacak bir telefon modeli olmadığı yönünde.

Sıradaki Sony Xperia Compact, sadece Japonya'ya özel olabilir

Weibo’daki bilgiler, daha evvel yayınlanan render görsellerin Xperia Ace 2’ye ait olabileceği yönünde, ki o da orijinal Ace modelinin devamı niteliğinde bir telefon. Cihazın bir operatör anlaşması neticesinde Japonya’da, az sayıda olmak üzere satışa sunulacağı ifade ediliyor.

Gücünü Snapdragon 690 5G işlemcisinden alacağı söylenen bu telefon, bünyesinde fiziksel kamera tuşu, güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucu sensör, dual kamera ve 3.5mm kulaklık girişi gibi özellikleriyle teknoloji severlerin beğenisine sunulacak.

Açıkçası 6 inç’ten daha ufak boyutlarda ekranlara sahip telefonların sayıları artsa iyi olacaktır. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben de çoğu kez tek elde kullanımı tercih eden bir kullanıcıyım. Bunun için de 5.5, 5.7 inç ekranlı bir telefon çok daha hoşuma giderdi.

Keenetic City kablosuz router ile geniş kablosuz ağ mümkün