Geçmişten günümüze Sony Xperia Z serisi!

sony xperia z serisi

#İŞBİRLİĞİ

Japonya’nın teknoloji devlerinden Sony, Xperia Z serisi akıllı telefonları ile Android dünyasında önemli bir yere sahipti. Ancak bu serüven bitti. İşte geçmişten günümüze Sony Xperia Z serisi modelleri ve öne çıkan detayları.

Sony Xperia Z serisinin bazı modelleri halen ülkemizde ve dünyada satışta olsa da firma, bu seriyi bitirdiğini geçtiğimiz ay resmen doğrulamıştı. Ancak bazı modeller güncelliğini hala koruyor ve performansları da son derece yeterli.

Firma, geçtiğimiz yıllar boyunca akıllı telefon sektöründe ilk defa gördüğümüz özellikleri bu modeller ile karşımıza çıkardı. Daima yüksek çözünürlüklü kamera sunan Xperia serisi, su geçirmez yapısı, kameraya atanmış özel bir tuş ve STAMINA isimli güç tasarruf modu gibi kendine has detaylar ile dikkat çekti. Ancak firma artık üst seviye model olarak yoluna Xperia X serisi ile devam edecek.

Bizler de bu galerimizde geçmişten günümüze duyurulmuş olan üst seviye Xperia Z serisi modellerin dikkat çeken özelliklerini derledik. 2013 yılında duyurulduğundan bu yana hangi Xperia Z modeli, hangi özelliği ile dikkat çekti? Bu soruların cevaplarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.