Sony, tasarım çizgisini ne zaman değiştirecek?

sony

#İŞBİRLİĞİ

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı yeni modelleriyle kendisine has tasarım çizgisini koruyan Sony, akıllara yine aynı soruyu getirdi? Bu tasarım çizgisi ne zaman değişecek?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, akıllı telefon üreticileri de kullanıcıları cezbedebilmek adına önemli yeniliklere imza atıyorlar. Kimisi telefonda parmak izi okuyucusu kullanıyor, kimisi iris tarayıcısı… Kimisi edge ekran denilen kavisli ekran teknolojisini akıllı telefonlara uyarlıyor, kimisi ise çerçeveleri yok denilecek derecede inceltip, ekran gövde oranını maksimuma çıkartıyor.

Peki Samsung’dan, Apple’a, Meizu’dan HTC’ye neredeyse tüm akıllı telefon üreticileri farklı konseptler üzerinde çalışırken, Sony neden aynı tasarım çizgisinde devam etmekte ısrarcı davranıyor?

Bu söylediğimizi uzun yıllardır Xperia kullananlar daha iyi anlayacaklardır. Sony akıllı telefon pazarında köklü bir geçmişe sahip. Fakat tasarımsal anlamda klasik çizgilerinden bir türlü vazgeçemiyor. Hep aynı tasarım, hep aynı keskin hatlar.

Senelerdir Xperia ismi altında çıkan modellerin hepsi aynı yumurta ikiziymişçesine birbirlerini andırıyorlar.

xperia tlefon

Açıkçası bu MWC’de Sony’den hayli ümitliydim. Fakat beklenen yine olmadı. Sony yine Xperia çizgisinden dışarı çıkmadı. Herhalde Japon teknoloji devinin tasarım bölümüne ayıracak pek fazla bir bütçesi yok. En azından şu çerçeveleri bir kaldırın arkadaş. Ne bileyim kavisli ekran falan yapın. İkinci bir ekran koyun. Alt tarafa dokunmatik bar koyun. Birşeyler koyun işte, artık birşeyleri değiştirin. Çok süper bir tasarıma sahipmiş gibi senelerdir aynı Xperia modellerini ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyorsunuz. Artık sizde birşeyleri değiştirin. Yoksa akıllı telefon pazarında asla üst sıralara tırmanmanız mümkün olmayacak.

Kimsenin 4K ekranda falan gözü yok. Bırak 4K’yı 5K’yı. İnsanlara gözleriyle ayırt edebilecekleri, kullanırken farkına varabilecekleri yenilikler sunun. Sunun ki, pazarda sizi diğer modellerden ayıran, “kalın çerçevelerinizden” başka bir yönünüz daha olsun.