Sony PS Vita üretimini resmen sonlandırdı

ps vita

Sony ilk olarak 17 Aralık 2011 tarihinde satışa sunduğu taşınabilir el konsolu Vita’nın üretimini resmen sonlandırdı. İşte PS Vita hakkındaki tüm detaylar.

Konsol sektörünün önemli isimlerinden biri olan Sony, 2004 yılının sonlarına doğru satışa sunduğu taşınabilir el konsolu PSP ile muazzam bir başarı yakalamıştı. Bu alanda sektörün tekeli konumunda bulunan Nintendo’ya kafa tutan Sony, kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

PSP ile gelen başarının ardından yeni nesil bir el konsolu için çalışmalar başlamıştı. Nitekim PS Vita 2011 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini aldı.

PS Vita resmen tarih oldu

PlayStation 2’den daha güçlü bir yapıya sahip olan Vita, dokunmatik ekranı, harekete duyarlı yapısı, ön ve arka tarafta bulunan kameraları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Fakat PS Vita’nın satışa sunulduğu dönemde akıllı telefonların yaygınlaşması bu konsolun ömrünün kısa olmasına neden oldu.

O dönemde Vita için yeterince oyun çıkmaması, 3. parti geliştiricilerden gerekli desteğin gelmemesi, Sony’nin taşınabilir el konsolu pazarından silinmesine neden oldu.

Kısa süre önce Vita’nın üretimini Amerika ve Avrupa’da sonlandıran Sony, son kalesi olan Japonya’yı da kaybetti. Geçtiğimiz gün itibariyle Japonya’daki Vita üretiminin de durdurulduğu açıklandı. Bu PS Vita’nın resmen tarihin tozlu raflarına gönderildiğinin haberi diyebiliriz.

Sony bu reddeden sonra yeni bir taşınabilir konsol pazarlar mı bilinmez. Fakat Nintendo’nun bu sektörde hala zirvede yer aldığını da unutmamak gerekiyor.

Devil May Cry 5 için son video yayınlandı