Sony PlayStation Departmanına Ağırlık Verecek

PlayStation 4ün Başarısı Sonyi de Şaşırttı

Gelirinin büyük bölümünü elde ettiği PlayStaiton departmanına öncelik vermeye başlayan Sony, 2015 yılında bu alana önemli yatırımlar yapacağını açıkladı.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında istediği başarayan yakalayamayan Japon teknoloji devi Sony‘nin bu pazardan çekilmeyi düşündüğü yönündeki söylentiler bir süre önce gün yüzüne çıkmış, fakat kısa bir süre sonra firma tarafından yalanlanmıştı. Teknoloji dünyasının lokomotifi konumundaki akıllı telefon pazarından çekilmesi durumunda Sony’nin değer kaybedebileceği düşünülmüş olsa da, firma tarafından yayınlanan yeni rakamlar PlayStation departmanının firmayı ayakta tutmak için tek başına yeterli olabileceğini gösterdi.

PlayStation 4'ün Başarısı Sony'i de Şaşırttı

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla geride bıraktığımız mali çeyreğin sonuçlarını açıklayan Sony, gelirinin büyük bölümünü PlayStation satışlarından elde ettiğini açıklamıştı. Oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan ve bugüne kadar dünya genelinde 22 milyondan fazla satmayı başaran PS4’ün başarısı ışığında bu alana ağırlık vermeye başlayan Sony, 2015 yılında PlayStation departmanına önemli yatırımlar yapacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla bu planını yatırımcılarıyla paylaşan Japon teknoloji devi, 2015 yılının PlayStation departmanı için bir yatırım yılı olacağını ve bunun sonucu olarak bu departmandan elde edilen karın önümüzdeki mali çeyrekte düşüşe geçebileceğini açıkladı.

ZTE Nubia Z9 Piyasaya Sürüldü