Sony oyun satın alımını sınırlandırdığı için ceza alabilir

jk

Son gelen haberlere göre Sony Interactive Entertainment LLC, PlayStation oyunlarının satın alınmasını kendi mağazasıyla sınırlayarak yasadışı bir tekel işlettiği için dava açıldı. 

Bir Bloomberg raporuna göre, Japon teknoloji devi, şirketin Amazon, Best Buy ve Walmart gibi üçüncü tarafların iki yıl önce PlayStation oyunları için indirme kodları satmasına izin vermeyi bıraktığını belirten oyuncular tarafından açılan bir toplu dava ile karşı karşıya olabilir. Bu, Sony PlayStation Store’un herhangi bir dijital PlayStation oyununu satın almak için tek resmi kaynak olmasına izin verdi. Başka bir deyişle, pazarda bir tekel yaratmak.

Aslında durumu şöyle özetleyebiliriz; firma önce kendi ürünlerini pazar yerlerinde satış için izin veriyor. Satıcılar toplu olarak ürün alıyor ve daha sonra firma benim ürünlerimi satamazsınız şeklinde yasak getiriyor. Bu yüzde diğer satıcılar mağdur durumda kalıyor. Bu durum aslında birçok firma için de geçerli diyebiliriz.

Sony oyun satın alımını sınırlandırdığı için ceza alabilir

Davayı öneren tüketicilere göre, Sony’nin tekeli, rekabetçi bir perakende pazarında satılan fiziksel emsallerinden önemli ölçüde daha yüksek ve rekabetçi bir perakende pazarında olacağından önemli ölçüde daha yüksek olan dijital PlayStation oyunları için rekabet üstü fiyatlar talep etmesine izin veriyor. dijital oyunlar için.

Kaynaklar ayrıca, tüketicilerin indirilebilir oyunlar için disk içeren aynı oyunlara göre yüzde 175 daha fazla harcama yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ne yazık ki, Sony şu an itibariyle bu davayla ilgili herhangi bir soruyu yanıtlamadı. Dava, Kaliforniya Kuzey Bölgesi (San Francisco) ABD Bölge Mahkemesine açıldı. Bu konuyla ilgili ek bilgiler veya herhangi bir ilginç geliştirme ortaya çıktığında bilgi aktaracağız.

Galaxy M11 için Android 11 güncellemesi geliyor