PlayStation 4 bu yıl kaç sattı?

ps4 satis rakami

Kasım 2013’te ilk defa satışa çıkan Sony PlayStation 4 hakkında önemli rakamlar açıklandı. PlayStation 4 2016 yılında kaç adet sattı? İşte detaylar.

Konsol dünyasının en önemli isimlerinden olan Sony PlayStation 4, PS4 Pro ile son günlerde gündemden düşmüyor. Peki satış rakamları ne durumda? Sony PlayStation 4 satış rakamlarına ait güncel veriler haberimizde.

Sony PlayStation 4 2016 yılında kaç sattı?

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 40 milyon satış rakamına ulaştığı açıklanan PlayStation 4 için bu yıl yeni rakamlar açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Sony PlayStation 4 ve geçtiğimiz ay satışa sunulan PlayStation 4 Pro, toplamda 10 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı. Geçen yılın rakamları ile toplanıldığında, toplam satış rakamının 50 milyonu aştığını görüyoruz.

4K destekli yeni PlayStation 4 Pro ile ilgili özel bir rakam ise paylaşılmadı. Ancak geçtiğimiz aydan bu yana gerçekleşen satışların da bu yılın 10 milyonluk satış rakamına eklendiğini biliyoruz.

Microsoft tarafında ise rakamlar daha az. Xbox One oyun konsolu çıktığı günden bu yana yaklaşık 30 milyonluk bir rakamı geride bırakmış durumda. Ancak henüz Microsoft tarafından 4K destekli bir alternatif gelmedi. 4K destekli Xbox One modeli şimdilik “Project Scorpio” olarak adlandırılıyor ve önümüzdeki yıl duyurulması bekleniyor.

Android için en iyi ekran görüntüsü kaydetme uygulamaları!