Sony G8541 Android Oreo ile ortaya çıktı!

oreo 1

Sony’nin yeni akıllı telefonu GFXBench’te ortaya çıktı. İşte Android Oreo kullanan ilk resmi Sony telefonu olan G8541 hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Sony, şu aralar yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Yarın start alacak olan IFA etkinliğinde yeni amiral gemisi modelleri Xperia XZ1 ve XZ1 Compact ile teknoloji severlerin karşısına çıkacak olan Sony, diğer taraftan da 2018’in hazırlıklarını yapıyor.

GFXBench’te ortaya çıkan bazı yeni raporlara göre, Sony Android Oreo ile çalışan G8541 model numaraları yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Gücünü 2.4GHz hızında çalışan 8 çekirdekli bir Qualcomm işlemcisinden alan G8541, GPU tarafında ise Adreno 540’tan faydalanıyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 6.5 inçlik bir ekrana sahip olan telefon sistemini 4GB RAM ile destekliyor.

128GB dahili depolama alanına sahip olan telefonda 18 MP’lik ana kameraya 12 MP’lik ön kamera eşlik ediyor. Sony G8541, 4K çözünürlüğünde video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

Sony’nin yeni akıllı telefonunun en önemli özelliği ise kutudan çıktığında Android Oreo ile çalışacak olması. Bilindiği üzere Sony, kısa süre önce yaptığı açıklamada güncel orta ve üst segmentteki modellerinin Android Oreo güncellemesi alacağını doğrulamıştı.

Öyle görünüyor ki Sony’nin önümüzdeki dönemde satışa sunacağı orta ve üst segment modelleri de Android’in son sürümü olan Oreo ile satışa sunulacak.