Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014’ün Kazanan İsimleri Açıklandı

AlpayErdem Turkey Shortlist Open Smile 2014

Yarışmaya katılan 70.000’i aşkın eser arasından ödül kazanan isimler arasında Açık yarışması Gülümseme kategorisi kazananı Alpay Erdem ve Türkiye Ulusal Ödülü kazananı Bülent Suberk yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan 70.000’i aşkın eser arasından ödül kazanan isimler arasında Türk fotoğrafçılar da yer alıyor. Açık yarışmasında Gülümseme kategorisi kazananı Alpay Erdem ve Türkiye Ulusal Ödülü kazananı Bülent Suberk oldu.

Gerek aralarından seçildikleri fotoğrafların sayısı gerekse ödül kazanan fotoğrafçıların profesyonel değil fotoğrafçılığa tutku duyan amatör bireyler olmaları Türk fotoğrafçıların başarısını daha da önemli hale getiriyor.

 Muta-morphosis #121, Istanbul

Sony’nin en son dijital görüntüleme ekipmanlarından kazanan fotoğrafçıların eserleri 1-18 Mayıs tarihleri arasında Londra’daki Somerset House’da gerçekleştirilecek olan yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi’nde ziyaretçiler ile buluşacak. Ayrıca, Alpay Erdem’in fotoğrafı Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kitabının 2014 baskısında yayımlanacak.

Açık yarışmasında Gülümseme kategorisi kazananı: Alpay Erdem

Alpay Erdem, Açık yarışma Gülümseme kategorisini, 2013 yazında Dalyan, Fethiye’de çekilen “Çamurlu Gülümseme” adlı fotoğraf ile kazandı.

Ödül olarak bir Sony a6000 fotoğraf makinesi kazanan Erdem, aynı zamanda Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Yılın Açık Fotoğrafçısı unvanı ve 5.000 ABD doları tutarındaki ödül için Açık yarışmanın diğer dokuz kategorisinin kazananlarına karşı yarışacak.

 Muddy Smile

Türkiye Ulusal Ödül kazananı: Bülent Suberk

Her türlü yetenek seviyesinden tüm fotoğrafçılara açık olan Ulusal Ödül, 2014 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ndeki on Açık kategoriden herhangi birinde yarışmaya katılan bir Türk fotoğrafçısı tarafından çekilen en iyi fotoğrafı bularak ödüllendirmeyi hedefliyor.

Reuters Türkiye Baş fotoğrafçısı Murad Sezer ve Photo World Editörü Murat Gür tarafından oluşan yerel jüri tarafından seçilen kazanan isim ve finalistler ise şöyle oldu:

 

  • Birinci – Bülent Suberk
  • İkinci – Alpay Erdem (aynı zamanda Açık yarışması Gülümseme kategorisi birincisi)
  • Üçüncü – Ümmü Kandilcioğlu

 

Bülent Suberk’in Bursa’nın Mudanya ilçesinde çekilen “Balıkçı Sığınağı” adlı kazanan fotoğrafı, sığınak haline getirdikleri bir masanın başında sohbet eden iki balıkçı arkadaşı gösteriyor.

Bursa’da yaşayan ve Sony’nin en son dijital görüntüleme ekipmanlarınsan kazanan Suberk, başarısı hakkında, “Ödülü  kazanmış olmaktan çok mutluyum,” dedi.

8GB’lık iPhone 5C Resmen Satışa Sunuldu