Son 10 Yılın En İyi Advanture Oyunu Satışa Sunuldu: The Vanishing of Ethan Carter

The Vanishing of Ethan Carter

Oyun müdavimleri (özellikle PC’nin ilk dönemlerine şahit olanlar) adventure türü yapımlara özel bir ilgi besler ve çok fazla kaliteli adventure oyunu piyasaya sürülmediğinden yakınırlar. Neyse ki The Vanishing of Ethan Carter, bu şikayetleri asgari seviyeye indirecek nitelikte.

Gerçek PC oyun tutkunları için adventure tarzı oyunların yeri çok farklıdır: Monkey Island, Full Throttle, Phantasmogoria, Jack The Ripper, Eleventh Hour ve Seventh Guest gibi yapımlar, hala adventure tutkunlarının saatlerini, zevkle geçirdiği oyunlardır.

Son yıllarda fazla ve kaliteli adventure oyunu üretilmese de; The Vanishing of Ethan Carter, gerçek oyun müdavimlerine ilaç gibi geldi. Piyasada tanınmayan Polonyalı stüdyo  The Astronauts tarafından geliştirilen yapım, tüm otoritelerin beğenisi ile karşılaştı.

Polonyalı geliştiricilerin, iyi oyunlar geliştirmekte usta olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Ne de olsa Witcher serisi, Polonyalı Projekt tarafından geliştirildi.

2672335 astronautsgame win64 shipping+2014 09 28+11 29 23 75

The Vanishing of Ethan Carter, Witcher serisi kadar ticari başarıya kavuşamayacak olsa da (maalesef gerçekçi olmak zorundayız), Sherlock Holmes: The Awakening ile birlikte son zamanların, açık ara en iyi adventure oyunu. Bunu, sadece oyuna 9.5/10 puan veren IGN ve Gamespot gibi devler değil; bu satırların yazarı da söylüyor. 

Yapımda Ethan Carter isimli bir çocuğun cinayetini araştıran Paul Prospero isimli bir dedektifsiniz. Bu cinayet, doğal varlıklar tarafından değil, doğaüstü canlılar tarafından işlenmiş. Ethan Carter kim ve niye canice katledilmiş? Başlangıçta sudan çıkmış balık gibi davransanız da, zekanız sayesinde adapte oluyor ve korkunç gerçekliğe adım adım yaklaşıyorsunuz.

Oyun grafiksel açıdan Farcry, Crysis veya Watch Dogs olmasa da, bütün olarak ele alındığında ; The Vanishing of Ethan Carter’in önemli bir eksikliği bulunmuyor. Üstelik hikaye örgüsü ve animasyonların muhteşem olduğu düşünülürse, yapımın en az 10 yılın en iyi adventure oyunu olduğu gözler önüne seriliyor.

; The Vanishing of Ethan Carter, PC ve Sony PlayStation 4 platformları için satışa sunuldu ve oyunseverleri bekliyor.

Yeni Porsche Cayman Ortaya Çıktı