Snapdragon 888 kullanacak ilk telefon açıklandı

Snapdragon 888

Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 888 ile gelecek olan ilk telefon belli oldu. Bakalım o firma hangisi olacak?

Qualcomm, en son amiral gemisi SoC Snapdragon 888’i resmen piyasaya sürdü. Qualcomm, rakam Çin’de şanslı bir rakam olduğu için “888” adını seçti. Qualcomm yeni bir amiral gemisi çipi yayınladığında, her zaman “ilk kim olacak” için bir mücadele vardır. Etkinlikte Qualcomm, bu çipi kullanan ilk kişiyi açıklamadı. Yine de, piyasaya sürüldükten sonra, Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, bazı önemli bilgileri vermek için resmi Weibo hesabından duyuru yaptı. CEO’ya göre Xiaomi Mi 11, Snapdragon 888 SoC’yi kullanan ilk model olacak.

Snapdragon 888

Qualcomm Snapdragon 888 teknik özellikleri

Snapdragon 888, 1 x 2,84 GHz (ARM’ün en son Cortex X1 çekirdeği) + 3 x 2,4 GHz (Cortex A78) + 4 x 1,8 GHz (Cortex A55) mimarisini kullanıyor. Grafik birimi tarafında ise Adreno 660 yer alacak ve WiFi 6E ve Bluetooth 5.2’yi destekleyecek.

Snapdragon 8 serisinin en son ürünü olan Snapdragon 888, Qualcomm’un üçüncü nesil 5G modem ve radyo frekansı sistemini entegre ediyor.

Xiaomi Redmi 9 Power için geri sayım başladı

Snapdragon X60, tüm büyük küresel milimetre dalgalarını ve Alt-6GHz frekans bantlarını ve ayrıca 5G taşıyıcı toplama, küresel çoklu SIM kart işlevleri, Bağımsız (SA) ve bağımsız olmayan (NSA) ağ modları ve dinamik spektrum paylaşımını (DSS) destekliyor.

Snapdragon 888 5G mobil platformuna entegre edilen altıncı nesil Qualcomm AI motoru, saniyede 26 trilyon işlem (26 TOPS) performansıyla yeni tasarlanmış Qualcomm Hexagon işlemci içeriyor. Oyunlar açısından üçüncü nesil Snapdragon Elite Gaming’i sisteme entegre ediyor.

Ayrıca Qualcomm, bu çipin Qualcomm Adreno GPU tarafından şimdiye kadar yapılmış en önemli performans iyileştirmesini getirdiğini iddia ediyor. Ayrıca, sezgisel akıllı özellikler için düşük güç tüketen her zaman açık AI işlemeyi içeren 2. nesil Qualcomm Algılama Merkezi ile birlikte geliyor.

Kamera performansı açısından, SD 888 Spectra ISP’si daha hızlı milyar piksel düzeyinde işlem hızlarını destekleyecek. Kullanıcılar, fotoğraf ve video çekmek için saniyede 2,7 milyar pikseli işleyebilir. Bu saniyede yaklaşık 120 karedir ve her kare 12 MP’dir. İşlem hızı, önceki nesil platformdan yüzde 35’e kadar daha yüksektir.

Amiral gemisi işlemci ayrıca yeni 6. nesil AI Engine ile birlikte geliyor. Altıgen işlemci, AI performansında, bir önceki nesle kıyasla saniyede 26 tera işlem (TOPS) gibi önemli bir performans artışı sağlıyor

Xiaomi Mi 11’in yanı sıra diğer birçok akıllı telefon da bu çipi kullanacak. ZTE, Nubia, Realme ve hatta Meizu gibileri bu işlemciyi kullanacaklarını doğruladılar.