Snapdragon 820’li ilk telefon belli oldu!

snapdragon 820

Qualcomm’un merakla beklenen yeni yongası Snapdragon 820’nin ilk olarak hangi akıllı telefonla karşımıza çıkacağı belli oldu. Tüm iddialar Samsung’un beklenen amiral gemisi Galaxy S7’yi işaret ediyor.

snapdragon-820

Snapdragon 810 ile başlayan ısınma sorunları Qualcomm’un rakiplerine büyük bir avantaj kazandırmıştı ancak firma dersini iyi çalışmış görünüyor çünkü Snapdragon 820 ile ilgili beklentiler oldukça yüksek. Yeni Kryo çekirdeklere sahip olan Qualcomm Snapdragon 820 yakın zamanda karşımıza çıkacak. Peki ama ne kadar yakın?

2016 yılının Snapdragon 820 ile geçeceğini şimdiden biliyoruz ancak ilk olarak hangi cihazın bu yeni performans canavarını kullanacağını bilmiyoruz. Çinin en büyük sosyal ağı olan Weibo, bu soruya bir cevap vermiş olabilir. Xiaomi firmasının CEO’su, Snapdragon 820’nin ilk olarak Samsung ile karşımıza çıkacağını paylaştı.

Eğer iddialar doğruysa 2016’nın ilk çeyreğinde duyurulması beklenen Samsung Galaxy S7 modelinde Snapdragon 820 yongası bulunacak. Bu iddia daha önce ortaya çıkan söylentilerle paralellik gösteriyor yani şimdilik bir şüphe bulunmuyor. Ancak Samsung Galaxy S7 aynı zamanda Exynos 8890 yongalı bir versiyon ile de gelecek. Snapdragon 820 konusunda öncü Samsung olacak, diğer firmalar Samsung’u bu konuda takip edecek.

Sony tarafında Xperia Z5, HTC tarafında One M10 v LG tarafında G5 modellerinde de Snapdragon 820 kullanılması bekleniyor. Gelişmeler için takipte kalmanız yeterli.

Bitcoin yeniden değer kazanmaya başladı!