Snapdragon 820 V3 performans testi sonuçları

qualcomm snadragon 820 guvenlik

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 820’nin üçüncü versiyonu V3’ün Geekbench performans testi sonuçları basına sızdı. Snapdragon 820’nin tek çekirdek ve çoklu çekirdekte Geekbench puanları haberimizde.

qualcomm-snadragon-820-guvenlik

Mobil işlemci pazarında işler giderek kızışıyor. Bir yanda Apple, diğer yanda ise Qualcomm, MediaTek ve Kirin marka işlemciler birbirleri ile kıyasıya bir mücadele içerisindeler. Android tarafının lideri şüphesiz Qualcomm Snapdragon serisi. Bu serinin en yeni üyesi olan Snapdragon 820 ile mobil dünyanın beklenen yeni yıldızı.

Çin’de bir interet sitesinde sızan bazı rakamlar, Snapdragon 820 işlemcinin üçüncü versiyonunu işaret ediyor. Daha önce ortaya çıkan Snapdragon 820 sonuçları bu işlemcinin ilk versiyonlarına aitti. Snapdragon 820, farklı versiyonlar ile kullanıma sunulacak. Bu haberimize konu olan versiyon Snapdragon 820 V3.

Geekbench isimli performans testinden alınan rakamlara göre Snapdragon 820 V3, tek çekirdekte 2032, çoklu çekirdekte ise 5910 puan almayı başardı. Qualcomm’un yeni Kryo çekirdeklerinden güç alan bu işlemcinin ilk olarak Samsung Galaxy S7 modelinde kullanılması bekleniyor. Bu beklenti, yeni ortaya çıkan rakamlara göre kesinlik kazanacak gibi. Çünkü Samsung’un bu işlemciye alternatifi Exynos serisi. Snapdragon 820’nin ulaştığı bu rakamlar piyasadaki tüm Exynos işlemcilerden daha iyi.

İlk 14 nanometre’ye kim geçecek?