Snapdragon 820 yongası sonunda duyuruldu!

samsung galaxy s7 snapdragon 820

Neredeyse son 6 aydır defalarca gündeme gelen Snapdragon 820 yongası sonunda resmiyet kazandı. Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisinin tüm teknik özellikleri haberimizde.

samsung-galaxy-s7-snapdragon-820

Mobil dünyanın önemli isimlerinde Qualcomm, en yeni mobil işlemcisiyle karşımızda. Uzun süredir, çeşitli testlerle ve söylentilerle sıkça gündeme gelen Snapdragon 820 yongası artık resmiyet kazanmış durumda. Şimdiye kadar duyurulmuş en güçlü mobil işlemcilerden biri olan Snapdragon 820 ile akıllı telefonlar artık daha hızlı olacak.

64-bit mimariye sahip Kryo adı verilen çekirdeklerden güç alan Snapdragon 820 yongasının içerisinde 2.2 GHz hıza erişebilen dört çekirdek bulunuyor. Bu işlemci çekirdeklerine Adreno 530 grafik işlem birimi eşlik ediyor. Ancak hepsi bununla sınırlı değil. Snapdragon 810’a göre iki kat daha performanslı olan bu yeni yonga, grafik işlem birimi tarafında ise %40 daha performanslı. 28 MP çözünürlüğünde kameralara destek veren yeni yonga, 4K konusunda da son derece başarılı.

Qualcomm Snapdragon 820 yongası Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisine sahip. Bu yeni teknoloji, Quick Charge 2.0’a göre %38 oranında daha hızlı şarj imkanı sunuyor. LTE-U frekans bandını destekleyen yeni yonga ile mobil cihazlar artık her alanda daha hızlı olabilecek. Saniyede 600 MB hücresel veri hızı bu yonga ile artık mümkün.

İşlemci performansı, grafik performansı, kamera performansı ve hücresel veri teknolojisindeki performans artışları şimdiye kadar görülmemiş seviyelere bu yonga ile ulaşacak. Snapdragon 820, 2016 yılında duyurulacak olan mobil cihazlarla karşımıza çıkacak.

Galaxy S7’de beklenen 7 özellik!