Snapchat “Discover” bölümünü kapatıyor

snapchat discover kapaniyor

Kendine has yapısıyla dikkat çeken Snapchat, 5 aylık denemeden sonra içerik kanallarını kapatma kararı aldı. Snapchat’in keşfet bölümündeki kanallar birkaç gün içerisinde kapanacak. Detayları haberimizde.

snapchat-discover-kapaniyor

Geçtiğimiz aylarda duyurulan Snapchat Discover yani keşfet özelliği ile, önemli yayın kanallarına Snapchat üzerinden yer verilmeye başlanmıştı. 15 adet partner ile devam eden bu çalışma artık sonlanacak.

Snapchat ekranında sağ tarafta yer alan Discover bölümü şimdilik kapanıyor. Ancak firma bundan tamamen vazgeçmiş değil. “Yeni fırsatları değerlendireceğiz.” Şeklinde gelen bir açıklama var. Aslında bu açıklamanın altında önemli bir mesaj yatıyor. ESPN, IGN, Mashable ve BuzzFeed gibi partnerlere sahip olan bu özellik, önümüzdeki günlerde yayından kaldırılacak.

Snapchat’ın Discover özelliğinin duyurulmasının iki amacı vardı. Bunlardan ilki kullanıcıları uygulama içerisinde daha fazla tutmaktı. Yani uygulamaya yeni bir nitelik kazandırmaktı. Bir diğer amacı ise Snapchat’in gelir elde etmesiydi. Eğer uygulamayı kullanıyorsanız, uygulamanın içerisinde herhangi bir reklam olmadığı dikkatinizi çekmiş olabilir.

Discover özelliği ile kendine bir gelir modeli oluşturmak isteyen Snapchat, bu konudaki çalışmalarını tamamlamış görünüyor. Discover özelliği yayından kalktıktan kısa bir süre sonra daha gelişmiş bir şekilde tekrar karşımıza çıkabilir. Diğer bir ihtimal ise, Discover benzeri farklı bir özellik görebiliriz. Kesin olan şey şu, firma kendine sürekli gelir elde edecek bir şeyler bulmalı.

Snapchat, geçtiğimiz aylarda tekrar oynatma özelliğini duyurmuştu. Sadece bir kere görünen Snapchat gönderileri için para ödeyerek birden fazla görüntülemek mümkün olmuştu. Buradan da firmanın gelir elde etmeye çalıştığını anlayabiliriz.

Dell, EMC’yi satın alıyor!