Snapchat nedir, nasıl kullanılır?

snapchat nedir

#İŞBİRLİĞİ

Son yılların en popüler uygulamalarından Snapchat’i bu dosya konumuzda inceleyeceğiz. Anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat hakkındaki detaylar sizlerle.

Eylül 2011’de kurulan Snapchat, bir anlık mesajlaşma uygulaması. Konsepti itibariyle kendi kendini imha eden fotoğraf ve videoların paylaşıldığı Snapchat özellikle gençler arasında son derece popüler bir uygulama. An itibariyle dünya genelinde 100 milyondan fazla aktif kullanıcısını bulunan uygulama, son haftalarda dikkat çeken özelliklerini de duyurdu. Başlamadan önce Snapchat uygulamasının tamamen ücretsiz olduğunu ve Android ile iOS platformlarını desteklediğini belirtelim.

Snapchat ne işe yarar?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Snapchat bir anlık mesajlaşma uygulaması. Arkadaşlarınızı Snapchat üzerinden ekleyerek, 1 ile 10 saniye arasında değişen sürelerde silinmek koşuluyla fotoğraf ve video çekip göndermek mümkün. Uygulama bu konsept ile son derece dikkat çekiyor. Zaten uygulamanın logosunun hayalet olmasının sebebi de bu. Yani gönderiler, bir süre sonra yok oluyor. İletişimin farklı bir türü olarak nitelendirebiliriz.

Ayrıca Snapchat içerisinde tüm arkadaşlarınızın görüntülemesi için “Hikaye” türü gönderiler de oluşturabilirsiniz. Hikayelerin görüntülenme süresi 24 saat oluyor ve tüm arkadaşlarınız bu gönderileri görebiliyor.

Normal şartlarda Snapchat gönderileri kendi kendini siliyor. Ancak belirli bir ücret karşılığında silinen son gönderiyi tekrar görüntülemek mümkün. Bunun için gönderisini tekrar görüntülemek istedğiniz kişinin isminin üzerine basılı tutmanız mümkün. Satın alma seçenekleri ilgili ekranda sizi bekliyor olacak.

snapchat-efektleri

Snapchat efektleri nasıl kullanılır?

Snapchat içerisinde çok sayıda farklı efekt bulunmaktadır. Bu efektleri kullanmak için yapmanız gereken oldukça basit. Ekranda bir yüz bulunması gerekiyor. Ön veya arka kamera kullanarak çektiğiniz bir yüzün üzerine basılı tutarak efektleri anlık olarak görebilir, ister fotoğraf isterseniz de video çekebilirsiniz.

Söz konusu özellik “Snapchat lenses” olarak adlandırılmaktadır. Efektli fotoğraf ve videoları Hikaye olarak ekleyebilir, arkadaş listenizdeki bir veya birden fazla kişiyle paylaşabilir veya telefonunuza kaydedebilirsiniz.

Snapchat Discover özelliği

Snapchat bazı içerik sağlayıcıları ile dinamik içerikler sunabiliyor. Bunun Hikayeler’i görüntülediğiniz ekranda bulabilirsiniz. National Geographic, Mashable, Daily Mail, CNN ve IGN gibi çok sayıda popüler içerik sağlayıcının hazırlamış olduğu videoları burada bulabilirsiniz. Bu kısımda henüz Türkçe bir içerik sağlayıcısı bulunmuyor. Ancak zaman zaman çeşitli Hikayeler birleştirilerek Türkçe içerikler görmek mümkün.

snapchat-discover

Snapchat’in diğer mesajlaşma özellikleri

Arkadaşlarınıza Snap göndermek haricinde farklı özelliklerden de faydalanmak mümkün. Örneğin tıpkı WhatsApp ve Skype gibi Snapchat üzerinden de yazılı, sesli ve görüntülü görüşmeler yapmak mümkün. Bu özellik geçtiğimiz ay itibariyle kullanıma sunuldu. Videolu ve sesli aramalar haricinde fotoğraf ve resim gönderip almak da mümkün. Yine yazılı mesajlaşma ekranında çok sayıda farklı görsel karakter bulunuyor. Bunlar kullanılarak eğlenceli şekilde mesajlaşmak mümkün oluyor.

Snapchat yüz değiştirme özelliğini duyurdu!


Yorumlar kapatıldı.