Snapchat+ yeni 4 dolarlık abonelik hizmetini sundu

Snapchat+ yeni 4 dolarlık abonelik hizmetini sundu

Snapchat, “özel, deneysel ve yayın öncesi özellikler” sunan isteğe bağlı bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Ayda 4 dolarlık hizmet, “tutkulu” snapchat kullanıcılarını hedefleyecek. Bu hafta ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kullanıma sunuluyor. Snapchat Kıdemli Başkan Yardımcısı Jacob Andreou, The Verge’e verdiği demeçte, uygulama simgesini değiştirme, bir hikayeyi kimin yeniden izlediğini görme ve bir arkadaşınızı sohbet geçmişinizin en üstüne “BFF” olarak sabitleme yeteneği de dahil olmak üzere ayrıcalıklı özellikler sunulacağını duyurdu. BFF gibi bu özelliklerden bazıları yalnızca abonelere sunulacak, ancak diğerleri ana Snapchat uygulamasına filtre olarak uygulanabilecek.

Snapchat+ yeni 4 dolarlık abonelik hizmetini sundu

Snap, gelir için esas olarak reklamcılık modeline güveniyor, bu nedenle yeni hizmet bir mola niteliğinde olacak. Ayrıca Spectacles akıllı gözlükler ve yeni Pixy drone gibi donanımlar satarak para kazanılacak. Ancak bu gelir reklam işine kıyasla nispeten küçük bir değişiklik. Şirket kısa süre önce son kazanç raporunda işe alımları dondurduğunu duyurdu ve hisse senedi fiyatlarının son iki ayda çarpıcı bir şekilde düştüğünü belirtti. Uygulama kesinlikle eskisi kadar popüler halde değil. Bu da uygulamanın farklı seçeneklerle eski popülerliğini artırmaya çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Özel abonelik sistemi ile uygulama kimseye sunulmayan farklı özelliklerle kullanıcıları bünyesine çekmeye devam edecek diyebiliriz.