Slack apar topar satıldı işte merak edilen detaylar

Slack uygulamasının satış rakamı

Uzun bir süre iş dünyasını domine eden Slack, apar topar satıldı. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Şirketlerin dünyasında önemli bir yer edinmeyi başaran Slack, apar topar satıldı ve büyük bir şaşkınlık yarattı. Her ne kadar bu durum sadece basit bir satış işlemi olarak görülmeye çalışılsa bile aslında durum farklıydı. Salesforce isimli yazılım şirketi burayı satın alarak önemli bir yatırım yapmış oldu.

İş dünyası son zamanlarda yeni arayışlar içindeydi. Özellikle pandemi süreci ile birlikte, işler daha farklı bir noktaya ulaştı. Hem görüntülü konuşma hem de şirketi online üzerinden yönetmeye çalışmak pek kolay değildi.

Yeni bir şirket Slack ile iş dünyasına hükmedecek

Slack CEO’su Stewart Butterfield tarafından ifade edildiğine göre bu satış, tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olacak. Daha doğrusu iş dünyasının tarihi açısından büyük bir önemi olacak diyebiliriz.

Slack apar topar satıldı

Slack uygulamasını bilmeyenler için şirket içi mesajlaşma uygulaması olduğunu söylemek yeterli. Bu uygulama ile birlikte hem aynı birimde çalışanlar bir araya gelebiliyor hem de görüntülü konuşma gibi özellikler tercih edilebiliyor. Kısacası bu uygulama iş dünyası için adeta bulunmaz Hint kumaşı gibiydi.

Uygulamayı satın alan şirket, bunun farkında olduğu için çok ciddi bir ödeme yapmayı kabul etti. 27,7 milyar dolar gibi son derece ciddi bir rakam ile satışa sunulan uygulama, aynı zamanda Joe Biden tarafından da destekleniyor. İşin siyasi uzantılarının olduğu tahmin ediliyor.

Sizce durduk yere neden böyle bir uygulama satıldı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.