Skoda’dan İki Yeni Konsept!

skoda visionc concept geneva motor show images 1

Skoda, hazırladığı dikkat çekici iki farklı konsepti Avusturya’da düzenlenen modifiye etkinliği “Wörthersee 2014”te tanıttı.

Skoda, bu etkinlikte, ralli geçmişine de gönderme yapan Yeti Xtreme konseptinin “dünya tanıtımı”nı gerçekleştirirken, tamamen stajyerler tarafından geliştirilen iki kişilik üstü açık CitiJet’i de sergiledi.

Bu yıl 33. kez düzenlenen ve Volkswagen modifiye etkinliği olarak da bilinen Avusturya’daki Wörthersee 2014, Skoda’nın da iki dikkat çekici ve birbirinden farklı konseptinin tanıtımına sahne oldu.

Çek üretici Skoda, burada popüler SUV modeli Yeti’nin ralli araçlarından esinlenilen donanımlara sahip heyecan verici Yeti Xtreme konseptinin dünya tanıtımını gerçekleştirirken, tamamen stajyerlerin Citigo’dan geliştirdiği iki kişilik CitiJet konseptini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Yeti Xtreme, yenilenen ve Türkiye’de de satışa sunulan SUV sınıfındaki Yeti Outdoor’dan geliştirildi. Yeti Xtreme’de, mat gri gövdeyle birlikte jantlar ve tavanda kullanılan sarı/ yeşil karışımı boya ilgi çekti. 17 inçlik alaşım jantlar ve geniş arazi lastikleri, Yeti Xtreme’in yerden yüksekliğinin artmasını sağlarken, aracın ön bölümünde geniş bir
korumayla güçlendirilmiş tampon bulunuyor.

skoda visionc concept geneva motor show images 1

İ150 HP’lik 1.8 lt TSI motor ve 6 ileri DSG şanzımanla donatılan Yeti Xtreme, 0-100 km/s hızlanmasını 9 saniyede tamamlıyor.

Araçta, ayrıca Octavia’nın performans modeli RS’ten alınma frenler kullanılmış. Skoda’nın Wörthersee 2014’te ilk kez sergilediği bir başka konsept de, tamamen stajyerler tarafından geliştirilen CitiJet oldu.

Citigo modelinden geliştirilen CitiJet, stajyerlerin bir genç otomobilinde hayal ettiği tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. İki kişilik araç, dikkat çekici mavi ve beyaz metalik renklere, 16 inçlik sportif mavi/beyaz renkli alaşım jantlara, elde üretilen arka rüzgarlığa ve çift çıkışlı güçlü egzozlara sahip.

Arata 300W gücünde müzik sistemi ve sesle birlikte yanıp sönen mavi LED ışıklar da unutulmamış. CitiJet’in kaputunun altındaysa 1.0 lt MPI (75 HP) motor bulunuyor.

Transformers: Rise Of Spark’dan Çıkış Videosu