Siz Nereye Surface Oraya

abac

Microsoft firması şu aralar bir patentin peşinde koşuyor. Tablet PC dünyasında önde olmak için girişilen yeniliklerden en iyisi gibi duracak olan bu patent başvurusu, tabletlerin hiç kullanılmayan çerçeve alanını işlevsel bir hale getiriyor.

Surface tabletleri ön plana çıkarabilecek olan özellik, tabletlerin tutulan yerlerine eklenen sensörler sayesinde yazı ve rakamları elinize göre ayarlanabilmesini kılıyor. Tableti neresinden tutarsanız tutun kullanım kolaylığı sağlamak için ve rahatça tableti kontrol edebilmeniz için yazılar ve kullanım özellikleri tutuş pozisyonunuza göre ayarlanıyor.

abac

Microsoft firması her ne kadar bu patent konusunda açıklamalarda bulunmasa da, sızan haberlere göre Surface tabletlerinin yeni modellerinde bu özelliği kullanacağı muhtemel. Bununla beraber  Surface tabletlerinde satış rakamları artı yönde yükseliş gösterebilir. Orijinal adı Grip-Based Device Adaptations olan uygulama, sadece tabletler için uygulama alanı bulmuyor aynı zamanda akıllı telefonlarda da kullanım alanı kendisine buluyor.