Sinema salonlarının açılış tarihi belli oldu: Önce açtılar sonra kapattılar

sinema 1

Sinema salonlarının açılış tarihi büyük bir merak uyandırıyor. Peki bu tür mekanların açılması için hangi tarih uygun görüldü? Hadi gelin hem bu tarihe hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

İçişleri Bakanlığı hatırlayacağınız üzere kabine toplantısı sonrasında önemli bir genelge yayınlamıştı. Bu genelgede sokağa çıkma yasakları ve diğer bazı engeller ortadan büyük oranda kaldırıldı. Ancak söz konusu sinema salonları olunca işler biraz daha değişti.

İlk etapta bakanlık sinema salonlarını açma kararı aldı. Ancak buraların sadece yüzde 50 kapasite ile açılmasına karar verildi. Bu kararlar ilk etapta sinemaseverleri oldukça sevindirdi. Ancak 24 saat üzerinden geçmeden yeniden kapatılma kararı alındı. Böylece belki de tarihin en hızlı değiştirilen genelgelerinden bir tanesi oldu.

Sinema salonlarının açılış tarihi sonraya ertelendi

İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme dönemi için 1 Haziran 2021 tarihini göstermişti. Bu tarihten itibaren bir koltuk dolu ve bir koltuk boş olacak şekilde sınır çizildiği ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ise İçişleri Bakanlığı ile görüştü. Sonuç olarak bu karar değiştirildi.

Sinema salonlarının açılış tarihi

Turizm sektörünün başlaması ile birlikte Türkiye’ye birçok turist gelecek. Onların ülke içerisinde virüs yayma ihtimalleri yüksek. Bunun üzerine sinema salonları da açık kalırsa salgın daha hızlı bir şekilde yayılabilir. İçişleri Bakanlığı en azından böyle bir endişeye sahip.

Black Widow aynı gün hem Disney+ platformunda hem de sinemalarda olacak!

Yapılan son açıklamalar ve yayınlanan genelgeler doğrultusunda sinema salonlarının 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren açılmasına karar verildi. Peki siz bu karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz?