Sıfır otomobil fiyatları hızla artıyor

Yerli otomobil TOGG

Koronavirüs pandemisi ve yükselen döviz kurları nedeniyle sıfır otomobil fiyatları da hızla artmaya başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bilindiği üzere 2020’nin başlarında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrasında pek çok ülkede hayat durma noktasına gelmişti. Salgının hızlı bir şekilde yayılaması sonrasında pek çok fabrika kepenklerini indirme kararı aldı.

Bu doğrultuda otomobil üretimi de sekteye uğradı. Nitekim hala da üretim normal seyrine girebilmiş değil. Hal böyle olunca hem ikinci eldeki, hem de sıfır otomobildeki fiyatlar ister istemez arttı.

Zaten son dönemde sıfır otomobil bulmak çok zordu. Hatta imkansıza yakındı. Hala pek çok model için ileri tarihler verilmekte. Üstelik bu tarihler için de garanti verilmiyor.

Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ediyor

Otomobil stoklarının sıfır çektiği şu günlerde liste fiyatlarında ise önemli artışlar söz konusu. Görünen o ki Ekim ve sonrasında gelecek olan yeni stoklar zamlı fiyatlarla kullanıcıya satılacak. Elbette bu fiyat artışında yükselen kurların da etkisi yadırganamaz.

Ayrıca gümrük girişi 130.000 TL ve üzeri olan otomobillerden alınan vergi de yüzde 60’tan yüzde 80’e çıkmış durumda. Dolayısıyla tüm koşullar sıfır araçların fiyatlarının artması için ideal.

Şunu söylemek mümkün. Yakın bir gelecekte otomobil fiyatları düşecek gibi görünmüyor. Muhtemelen yükseliş bir süre daha devam edecek.

Seat Leon fiyatları da zamlandı! İşte zamlı fiyatlar ve detaylar