Sharp FS8010 tasarımıyla büyüleyecek

sharp fs8010

Akıllı telefon pazarına yeni yeni adapte olmaya başlayan Sharp, çerçevesiz tasarımı ile öne çıkan yeni modeli Sharp FS8010 ile iddialı geliyor.

Japon teknoloji sektörünün öncü isimlerinden biri olan Sharp, akıllı telefon pazarında istediği istikrarı biraz geç buldu. Aslında senelerdir cep telefonu sektöründe boy gösteren Japon firması, başarısız tasarımları ve katı fiyat politikası sebebiyle global pazarda istediği seviyeye erişememişti. Geçtiğimiz sene akıllı telefon bölümünde önemli reformlar gerçekleştiren. Sharp, daha şık, daha güçlü ve geçmişe nispeten daha ucuz olan modelleri ile dikkat çekti.

Geçtiğimiz sene Xiaomi Mi Mix’ten önce satışa sunduğu Aquos ile dikkatleri üzerine çeken Sharp, çerçevesiz şık tasarım çizgisini orta segmente taşıma kararı aldı. Japon teknoloji devinin bir süredir üzerinde çalıştığı Sharp FS8010 ve Sharp FS8016 AnTuTu’da ortaya çıktı. Aralarında ufak farklılıklar bulunan bu iki modelde temelde benzer özelliklere sahip.

Sharp FS8010, Snapdragon 630 yonga seti ile çalışırken, FS8016 ise SD 660 yonga setinden güç alacak. Ekran gövde oranının yüzde 91.3 olacağı iki telefon da kutudan ilk çıktığında Android 7.1.1 ile çalışacak.

Sistemlerini 4GB ya da 6GB RAM ile destekleyecek olan cihazların önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Hatta iddialara göre Sharp 17 Temmuz’da bu iki yeni modeli için özel bir etkinlik düzenleyecekmiş. Elbette bu durumun henüz söylenti aşamasında olduğunu da belirtelim.