Vivo X9s özellikleri belli oldu

vivo

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Vivo’nun orta segmentteki yeni modeli göründü. İşte Vivo X9s özellikleri.

Son dönemlerde Çinli akıllı telefon üreticileri global pazardaki paylarını arttırmak için önemli hamleler yapıyor. 2016 verilerine göre dünyada en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan ilk 5 firmadan 3’ünü Çinli üreticiler oluşturuyor. Bu sıralamayı hatırlayacak olursak, zirvede Samsung ve Apple’ın bulunduğunu onları ise Huawei, Vivo ve Oppo’nun izlediğini söyleyebiliriz.

Bu üreticiler içerisinde özellikle Vivo’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Global pazarda 2018 ile birlikte önemli bir sıçrama gerçekleştirmesi beklenen üretici, FIFA’ya sponsor olarak tüm dünyada ses getirmişti. Geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu amiral gemisi modelleri ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Vivo’nun şu aralar orta segmente hitap eden 2 yeni model üzerinde daha çalıştığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün TENAA’da da görünen Vivo X9s ve Vivo X9s Plus’ın özellikleri de böylece netleşmiş oldu. İki telefon da gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 660 yonga setinden alacak. Sistemlerini 4GB RAM ile destekleyecek olan cihazların dahili depolama alanları ise 64GB. 16MP’lik arka kamerası bulunan cihazların en dikkat çekici yönü ise ön tarafında 5MP+20MP’lik çift kamera kurulumuna sahip olmaları.

vivo x9s

İki model arasındaki tek fark ise ekran boyutu diyebiliriz. Zira Vivo X9s 5.5 inçlik bir ekrana sahipken, Vivo X9s Plus’ın ekran boyutu ise 5.85 inç olarak belirliyor.

İki cihazın da çıkış tarihleri henüz netleşmiş değil.