Sevgili Apple, Bizim 124 TL Ne Olacak?

speaker pillxl standard thrqrtleft O

Apple dün yaptığı bir duyuru ile tüm Beats Pill XL Hoparlörleri geri çağırdı. Aslında bu durum Apple’ın sektördeki durumunu da gözler önüne seriyor. Lakin 2013 yılında Beats Electronics ile Apple’ın bir bağı yoktu ve satışa sunulan Beats Pill XL Hoparlörleri Apple’ın kendi kalite kontrol süreciyle test edilmemişti.

Apple‘ın Beats Electronics‘i satın almasından sonra Apple, alınan şikayetler doğrultusunda üründe kusur buldu ve ücretlerinin kendi kasasından çıkmasını göze alarak ürünleri geri çağırdı.

speaker-pillxl-standard-thrqrtleft-O

Bunun gibi bir yaklaşımı her üreticiden görmek mümkün değil. Bazı kişiler bu durumu “markanın prestij kaybı” olarak görseler de bizce durum böyle değil. Apple’ın kendi prosesinden bile çıkmamış bir ürünü geri alması tüm üreticilere örnek olacak bir yaklaşım diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz dönemde kasa çatlakları yaşayan akıllı telefon kullanıcılarına üreticilerin “kullanıcı hatası” diye cevap verdiği bir ortamda Apple’ı bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz ama Apple’a ufak bir sorumuz var.

Apple yaptığı geri çağırmada ürün için 875 TL‘lik bir geri ödeme yapılacağından bahsediyor. Oysaki ürünün fiyatı; Apple Store’da 999 TL, dışarıdan almaya kalkarsanız da 1199 TL.

Beats Pill L 2

Beats Pill XL 1

 

Peki, yukarıdaki fiyatlardan Beats Pill XL Hoparlörler alan kişilerin 124 TL ya da 324 TL‘lik satın alma farkını kim karşılayacak? Bu durumun böyle yapılacağına fatura tutarı kadar iade yapılsaydı daha yerinde bir karar olmaz mıydı diye insan düşünmüyor değil.

Bu durumda Apple’ın yanlışı, doğrusunu götürür mü derseniz; götürmez…

Daha Küçük Bir iPhone Modeli Mi Geliyor?


Yorumlar kapatıldı.