Exynos 8895’li Galaxy S8, Benchmark’ta coştu!

galaxy s8 fiyatı

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8 benchmark’ta göründü. İşte Exynos 8895’li Galaxy S8’in benchmark performansı.

Geçtiğimiz gün tanıtılan Samsung’un yeni amiral gemisi modeli, temelde iki farklı varyasyonda satışa sunulacak. Bunlardan birisi Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 835’i taşırken, diğeri ise gücünü Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8895’ten alacak. Peki hangi yonga setini bulunduran Galaxy S8 modeli daha güçlü?

Samsung, 2 farklı yonga seti kullandığı için ve bu yonga setleri bölgelere göre değişiklik göstereceği için şu an akıllarda bu soru var. Hangi yonga setini kullanan Galaxy S8’i satın almalı?

Hemen baştan belirtelim. İki yonga seti arasında, performans bazında öyle uçuk bir farklılık bulunmuyor. Fakat yine de benchmark sonuçlarına göre, Samsung tarafından üretilen Exynos 8895’in Snapdragon 835’e nazaran biraz daha güçlü durduğunu söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere, Snapdragon 835 taşıyan Galaxy S8 daha önce benchmarkta görünmüş ve son derece başarılı sonuçlar elde etmişti. Şimdi ise Exynos 8895 taşıyan bir Galaxy S8, benchmark testine tabi tutuldu. Dilerseniz sonuçlara aşağıdan göz atabilirsiniz.

galaxy s8 galaxy s8-1

Görüldüğü üzere Exynos 8895’li Galaxy S8, gerek çoklu çekirdek, gerekse tekli çekirdek testinde son derece başarılı bir performans sergilemiş.

Bu arada dip not olarak, ülkemizde satışa sunulacak olan S8 modelinin çok büyük olasılıkla Exynos 8895 yonga setini kullanacağını da sizlere hatırlatalım. En azından konuyla ilgili ortaya çıkan son sızıntılar bu yöndeydi.