Scooter sürücüsü öldü scooter paylaşım servisleri yasaklandı

scooter 2

ABD’de Nasville kentinde, geçen ay yaşanan scooter kazasında bir sürücünün hayatını kaybetmesi üzerine e-scooter paylaşım servislerinin lisansları iptal edildi.

Gözler paylaşım servislerine döndü

Şehrin valisi David Briley, Lime veya Uber gibi paylaşım şirketlerinin, daha güvenli, daha az sayıda ve daha kontrol edilebilir araçlarla hizmet vermedikleri sürece yeniden lisans vermeyeceklerini vurguladı.

Mayıs ayında yaşanan kazada Brady Gaulke ismli 26 yaşındaki genç scooter kullanırken bir aracın çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Ayrıca ABD’de scooter paylaşım servisleri yaygınlaşmaya başladığından binlerce kişinin düşme ve çarpma nedeniyle yaşanan yaralanmalarla hastaneye gittiği biliniyor.

Sigorta şirketleri bu araçların toplum sağlığını ciddi şekilde etkileyecek ve çok sayıda vatandaşı sakat bıracak tehlikeli bir moda olduğunu savunuyor.

ABD’de toplum sağlığını sürekli gözetmekle görevli olan Salgın Hastalık Önleme Merkezi de, bu araçların bir tür “salgın hastalık” olduğunu dile getiriyor. Bu kurum, çok sayıda insanı sakat bırakacağını savunarak, scooter’ların sokaklara çıkmasının yasaklanmasını istiyor.

NASA’nın Mars Helikopteri son testini de geçti