Son dönemde pek çok modelde popüler olmaya başlayan sanal RAM özelliği nasıl bir çalışma prensibine sahip. Her telefonda sanal bellek özelliği var mı? İşte sanal RAM ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı.
Sanal RAM özelliği nasıl çalışıyor? Malum günümüzde Android tarafındaki modellerde minimum 4GB RAM kullanılıyor. Elbette cihazın kalitesi arttıkça RAM miktarı da 12 GB hatta 16 GB’a kadar yükseliyor. Peki RAM kapasitesinin yetersiz olduğu noktada kullanıcılar ne yapacak?
Son dönemde bazı üreticiler sanal bellek özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmiş durumda. Şimdiye kadar Xiaomi ve Oppo bu özelliği ülkemizde de kullanıma sundu. Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Dilerseniz şimdi bu konuya bir açıklık getirelim.
Sanal Bellek özelliği nasıl çalışıyor?
Normalde RAM bellekler dahili depolamadan çok daha hızlı bir çalışma kapasitesine sahip olduğu için uygulama arayüzünde iş görüyor. Fakat son dönemde telefonlar içerisinde yer alan SSD’lerin çalışma hızı da önemli ölçüde arttı. Bu da normal dahili depolama alanının RAM bellek olarak kullanılmasının önünü açıyor.
Hali hazırda pek çok modelde bellek kapasitesi 1 GB, 3 GB, 5 GB gibi miktarlarda arttırılabiliyor. Tabi ki bu alan dahili depolama alanından düşüldüğü için RAM kapasitenizi arttırırken, depolama alanının düşeceğini göz önüne almanız gerekiyor.
Bu yeni teknoloji sayesinde pek çok telefonun bellek kapasitesi önemli miktarda artmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Android tarafındaki pek çok isim sanal bellek artırımı konusunda önemli adımlar atacaktır.
Xiaomi MIX Fold sıradaki model olacak