Tizenli Telefonlar Yakında

Android bağımlılığını en aza indirmeyi planlıyan ve kendi işletim sistemi için kolları sıvayan Samsung en sonunda piyasaya çıkarılcak düzeyde bir işletim sistemi oluşturmuş durumda.Samsung-NX300M

Samsung, Tizen işletim sistemli ilk cihazını gün ışığına çıkardı. İlk kez NX300M modeli fotoğraf makinesinde kullanılacak olan Tizen işletim sisteminin özel versiyonu Tizen Camera Platform üzerinde çalışan makine, 20 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor.Saniyede 9 kare fotoğraf çekim yeteneğine ve hareketli ekrana sahip olan makinenin diğer teknik detayları ise henüz açığa çıkmadı.

Tizen 3.0, çoklu kullanıcı hesapları, 64-bit mimarisi desteği, daha iyi 3D render motoru ve daha fazlası için destek sağlayacak.Önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde yayınlanacak olan işletim sisteminden önce Samsung’un Tizen 2.2.1 işletim sistemli telefonlarını tanıtması bekleniyor. Şubat ayında görücüye çıkması beklenen telefonların önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Tizen 3.0 işletim sistemi desteğine kavuşacağını da ifade etmekte yarar.