Samsung’un Tablet Pazarındaki Payı Büyüyor

Samsungun Tablet Pazarındaki Payı Büyüyor

ABD’de yapılan bir araştırma gösteriyor ki, Apple her ne kadar bölgedeki tablet pazarında lider olsa da Samsung’un payı da gün geçtikçe artıyor.

Son yıllarda gösterdiği yükselişle bilgisayarları geride bırakmayı başaran tabletler, bugünlerde birçok farklı marka tarafından üretiliyor olsa da teknoloji devleri Apple ve Samsung tablet pazarını büyük ölçüde elinde tutuyor. Ancak özellikle Kuzey Amerika’da Apple, rakiplerine fark atarak tablet pazarını ele geçirmiş durumdaydı. Samsung bu güne kadar tablet pazarında Apple’ın gerisinde kalmış olsa da, gün geçtikçe bölgedeki varlığını arttırıyor.

Samsung Tablet_DG

Araştırma şirketi Chitika tarafından ABD’deki kullanıcılara yönelik olarak yapılan araştırma gösteriyor ki, Güney Koreli teknoloji devi Samsung bölgedeki pazar payını hızla arttırıyor. Firma 2014 yılı ikinci çeyreği itibariyle bölgedeki tablet satışlarının yüzde 8.3’ünü elde ederken, iPad’in bölgedeki kullanımı ise yüzde 77.2’ye geriledi. Yüzde 77.2’lik pazar payı Apple’ın açık ara önde olduğunu gösterse de, firmanın geçtiğimiz yıl ikinci çeyrekte yüzde 81.3’lük payı bulunduğu dikkate alındığında tablet pazarından pay kabettiği görülüyor.

Kırmızı HTC One M8 Ortaya Çıktı